Terugblik: acht royals bij filmpremières

Wie heeft de rode-loper-look het beste onder de knie?

De verschijning van Kate Middleton bij de première van No Time To Die deze week is er een om niet snel te vergeten. Welke royals gingen nog meer de geschiedenisboeken in vanwege hun spectaculaire bioscoopoutfits?

We vonden de hertogin van Cambridge al behoorlijk chic, maar vroeger droeg men nog 'gewoon' een tiara naar een filmpremière. Hier prinses Margaret met Mia Farrow en Laurence Harvey bij de release van The Taming of the Shrew (1967).

Beeld: BrunoPress

In eigen land: die keer dat koningin Máxima en koning Willem-Alexander onverwacht op kwamen dagen! (Galapagos: Hope for the future, 2019).

Beeld: BrunoPress

De jonge Yorkies bij de première van The Young Victoria (2009). Dresscode: blote schouders in alle vormen.

Beeld: BrunoPress

Queen Elizabeth heeft in haar bijna zeventig jaar op de troon al heel wat films als eerste mogen bekijken – hier is ze in full glam en toch lekker warm bij de première van The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010).

Beeld: BrunoPress

En ook prinses Diana greep de kans meermaals aan. Een volledig glitterende, perzikkleurige avondjapon is zéker niet voor iedereen weggelegd, maar de prinses van Wales staat het fabulous.

Beeld: BrunoPress

De zilverkleurige japon die Diana bij de première van James Bond-film A View to A Kill (1985) droeg, kwam deze week weer volop in het modenieuws, omdat Kate zich er duidelijk door had laten inspireren.

Beeld: BrunoPress

Van zilver naar goud!

Beeld: BrunoPress

De jurk hierboven is in ieder geval onze favoriet, maar de hertogin van Cambridge heeft vaker in stijl de rode loper bewandeld. Met filmsterwaardige split!

Beeld: BrunoPress

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws