Koningin Máxima leent haar jurken uit

Naast haar trouwjurk is ook een andere japon straks door iedereen te bewonderen.

Lees ook

Opnieuw leent de koningin een van haar schitterende japonnen uit aan een museum. Welke bijzondere jurk van Hare Majesteit kunnen we nu met eigen ogen bekijken?

Een Taminiau!

Afgelopen zomer konden we al de staatsieportretjurk van Máxima aanschouwen in het Fries Museum, nu zijn er nog twee tentoonstellingen waarbij we een inkijkje krijgen in de kledingkast van de koningin. Vanaf 9 oktober is in het Kunstmuseum in Den Haag de Jan Taminiau te zien die Máxima droeg tijdens het staatsbezoek aan India in 2019.

Beeld: BrunoPress

Favoriete kleur

De avondjapon zal te zien zijn in de modetentoonstelling Global Wardrobe: Europese mode geïnspireerd op culturen buiten Europa. Zoals de jurk van Máxima dus, die Taminiau baseerde op een Indiase sari.

“Uit de collectie sari’s van de koningin heb ik deze kwalitatief hoogwaardige stof gekozen om mee te werken, in een kleur die mooi combineerde met de sieraden die ze had uitgekozen”, vertelt Taminiau over de japon. “Groen is van ons allebei een favoriete kleur. In de traditionele Indiase dracht wordt de stof losjes gevouwen en gedraaid en alleen met spelden en een riempje vastgezet. Voor mijn variant van de sari heb ik de stof gefixeerd op een binnenwerk, zodat die op zijn plaats blijft. Een traditionele Europese couturetechniek die ik altijd toepas.”

Máxima’s trouwjurk

Ook haar trouwjurk heeft de koningin momenteel uitgeleend voor de expositie Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk in Amsterdam (te zien tot en met 3 april 2022). Naast de iconische Valentino-bruidsjurk van de koningin zijn er nog 149 modecreaties uit het depot van het Amsterdam Museum geselecteerd die het bekijken waard zijn!

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Kaarten? Info? Openingstijden? Lees meer op www.nieuwekerk.nl en www.kunstmuseum.nl.

Bron: Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook