Japan: prinses Mako gaat trouwen en ziet af van meer dan een miljoen

Na keer op keer uitstel is er weer een trouwdatum geprikt!

Lees ook

Bijna vier jaar na de verloving is er eindelijk een trouwdatum voor prinses Mako, die met haar bruiloft haar hele leven drastisch op de schop zal gooien.

Deze maand nog

Ze hebben een lange adem, prinses Mako en haar verloofde Kei Komuro. De Japanse royal verloofde zich in november 2017 en zou een jaartje later trouwen, maar nog altijd heeft de bruiloft niet plaatsgevonden. Maar van uitstel komt geen afstel, zeggen ze opnieuw. Het Japanse hof heeft vandaag laten weten dat Mako en Kei deze maand nog, op 26 oktober 2021, in het huwelijksbootje zullen stappen.

Bescheiden ceremonie

Die vier jaar wachten betekent niet dat de newlyweds nu groots uit gaan pakken. Door een schandaaltje binnen de familie van Kei (een ex-stiefvader die geleend studiegeld terugeist) werd het huwelijk al eens uitgesteld. De onenigheid binnen de familie wordt gezien als een grote smet, waardoor prinses Mako geen feestelijke, openbare ceremonie hoeft te verwachten (een trouwkiekje zou leuk zijn!).

Al lijkt het erop dat ze het zelf ook bescheiden wil houden. Een geldwolf is de prinses in ieder geval niet. Ze heeft recht op 150 miljoen yen (ruim 1 miljoen euro) van de regering omdat ze door haar huwelijk moet afzien van haar titel en lidmaatschap van het keizershuis. Deze afkoopsom heeft ze afgeslagen, ze hoopt het zelf te kunnen rooien in de Verenigde Staten. Kei werkt daar bij een advocatenfirma, Mako steekt ook de oceaan over en laat naast haar koninklijke leventje dus ook haar thuisland achter. Dat is niet niks, maar ze heeft er dan ook lang over na kunnen denken…

Bron: HLN | Beeld: Videostill Nippon TV News 24 Japan

Laatste nieuws

Zie ook