Prinses Beatrice maakt naam dochtertje bekend!

Zoals verwacht is het een royal vernoeming.

Lees ook

Bijna twee weken lang bleef het geheim, maar nu weten welke naam de nieuwste toevoeging aan de royal family heeft gekregen.

Zowel de Britse Koninklijke familie als vader Edoardo Mapelli Mozzi deelden vandaag op Instagram hoe de baby van prinses Beatrice gaat heten. De prinses beviel bijna twee weken geleden van haar eerst dochtertje, die nu de namen Sienna Elizabeth heeft gekregen. Een duidelijke vernoeming naar overgrootoma The Queen en een verwijzing naar Edo's Italiaanse achtergrond.

Ook wordt de grote broer van Sienna, die Edo uit een eerdere relatie heeft, genoemd bij de bekendmaking. “We maken het goed en Wolfie is de beste grote broer voor Sienna.” Edoardo zelf deelt ook een paar lieve woorden. “Ons leven samen is pas net begonnen, en ik kan niet wachten om te zien wat er nog allemaal voor ons ligt. Ik voel zoveel liefde en dankbaarheid voor mijn geweldige vrouw, baby Sienna en Wolfie. Deze dagen wil ik nooit vergeten. Deze week zei een vriend zoiets liefs tegen me: Dat bij ieder kind, er een heel nieuw hart groeit 💖” Awh!

Italiaanse titel

Veel bookmakers hadden goed gegokt dat de naam van Beatrice's dochtertje een 'royal vernoeming met een Italiaanse twist' zou zijn. Baby York-Mapelli Mozzi mag zichzelf echter geen 'Koninklijke Hoogheid' of 'prinses' gaan noemen. De titels van de royal family worden alleen via de mannelijke lijn overgedragen. Daarnaast krijgen achterkleinkinderen van de monarch überhaupt geen titel, tenzij zij de kleinkinderen zijn van de prins van Wales. Volg je het nog?

Gelukkig heeft vader Edo óók een titel – nauwelijks gebruikt, dat wel – namelijk die van een Italiaanse graaf. Zijn dochter wordt daardoor een nobile donna, een edelvrouw dus. Toch mooi meegenomen!

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook