Getrouwd! Prinses Victoria van Rusland deelt bruiloftsfoto’s

De Russische Groothertog en het Italiaanse burgermeisje: zie hier de eerste trouwkiekjes!

Lees ook

De Italiaanse Rebecca Bettarini gaat nu als 'prinses Victoria van Rusland' door het leven.

We schreven er gisteren al over: Rusland viert dit weekend de eerste royal wedding in meer dan honderd jaar (lees het artikel hier terug). Theoretisch dan hè, want de Russische monarchie bestaat sinds 1917 niet meer. De bruidegom, groothertog Georgi Mikhailovich Romanov, zou echter de beoogde troonopvolger zijn als er wél weer een tsaar wordt ingesteld – al wordt dit natuurlijk betwist door tig andere verre familieleden van de laatste tsaar die het land heeft gekend. Maar dat mag de pret niet drukken: Georgi trouwde op 1 oktober tijdens een zeer koninklijke ceremonie met de Italiaanse Rebecca Bettarini, vanaf heden ook wel bekend als Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Victoria van Rusland.

De religieuze ceremonie vond plaats in de St. Isaac-kathedraal in Sint-Petersburg en had alle elementen van een royal wedding. Een grote verzameling Europese royals en aristocraten als bruiloftsgasten, trouwringen van Fabergé, een diamanten tiara van Chaumet, een Keizerlijke adelaar geborduurd in de sleep van de bruid… Het was een trouwspektakel dat Rusland lang niet heeft gekend.

“Niemand van de Romanov-familie had gedacht dat we hier ooit terug zouden keren”, zei bruidegom Georgi in een interview vlak voor de trouwdag. Georgi is de achterkleinzoon van de neef van de laatste tsaar, van wie heel het gezin tijdens de Russische revolutie werd omgebracht. Georgi groeide op 'in ballingschap', in Spanje en in Frankrijk, maar sinds een aantal jaar is hij terug in Rusland. Rebecca/prinses Victoria is daar inmiddels ook gevestigd als directrice van de Russische Keizerlijke Stichting, want 'n beetje royal doet natuurlijk fulltime aan liefdadigheid.

De trotse kersverse prinses deelt meteen een hele reeks kiekjes op Instagram. Haar klassieke jurk is van Reem Acra en Sergio Marcone. Een bescheiden ontwerp, ware het niet dat de sleep maar liefst zes meter lang was om het toch wat meer koninklijke flair te geven. Voor een land zonder monarchie heeft het royal couple zéker goed uitgepakt!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook