Zien: prinses Elisabeth begint studentenleven in Oxford

De Belgische prinses geeft ons een rondleiding.

Lees ook

Het Verenigd Koninkrijk is the place to be voor de huidige generatie jonge prinsen en prinsessen. Kroonprinses Leonor van Spanje en prinses Alexia der Nederlanden zijn net bepakt en bezakt naar Wales vertrokken, en nu zijn ook kroonprinses Elisabeth en prins Gabriël van België gesetteld in het Britse Oxford en Warwickshire. Elisabeth geeft een kleine rondleiding van haar favoriete plekjes doormiddel van een aantal foto's.

Nieuwe opleiding

De 19-jarige troonopvolgster is vandaag begonnen aan de opleiding History & Politics aan het Lincoln College, onderdeel van de prestigieuze universiteit van Oxford. De studie duurt drie jaar, maar Elisabeth is het inmiddels wel gewend om lang weg te zijn van het paleis. Ze rondde haar middelbare school af op het Atlantic College in Wales, net als Alexia nu, en volgde daarna een jaar aan de Militaire Academie. Maar, zo schrijft het paleis op social media, helemaal uit beeld verdwijnen zal Elisabeth niet: “De prinses zal regelmatig terugkeren naar België en betrokken blijven bij het Belgische publieke leven.”

Eerste foto’s

En dat ze niet helemaal van de radar is verdwenen nu ze studeert, blijkt wel uit de laatste kiekjes die het koninklijke huis van België deelt op Instagram. “Prinses Elisabeth start vandaag met haar driejarige opleiding “History & Politics” aan het Lincoln College in Oxford. Ontdek de foto’s van haar eerste contacten met de stad en de universiteit”, zo luidt de beschrijving bij de foto's. Te zien is hoe Elisabeth in de bibliotheek leest, met wat vrienden hangt en een lekker kopje koffie drinkt. Duidelijk is dat ze geniet van haar eerste dag abroad!

Lincoln College

Het Lincoln College ligt midden in het centrum van Oxford aan de Turl Street. Op loopafstand bevinden zich talloze koffiehuizen, afhaalrestaurants en zelfs een McDonald's (je weet maar nooit). Maar ook op de campus zelf kunnen studenten voor een kleine prijs ontbijt, lunch en avondeten bestellen.

Aan de universiteit studeren zo'n 600 studenten. Deze kunnen gebruik maken van een heleboel faciliteiten in de school, zoals een gezamenlijke kamer inclusief keuken, tv en verkoopautomaten. Ook kan iedere student lekker uitrusten op verschillende sofa's of in de dvd-bibliotheek. Kortom, prinses Elisabeth hoeft zich de komende jaren niet te vervelen en kan zich onderdompelen in het gezellige studentenleven!

Bron: HLN | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook