Aha! Dus dit is de betekenis achter de naam van baby York

Prinses Beatrice maakte afgelopen vrijdag de namen van haar dochtertje, Sienna Elizabeth, bekend.

Sienna Elizabeth: zo is het eerste kindje van prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi gaan heten. Waar die tweede naam vandaan komt, snappen we allemaal. Maar hoe zijn de nieuwbakken ouders op de roepnaam van hun dochtertje gekomen?

Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi

Op 18 september 2021 kwam Sienna ter wereld. Hoewel de geboorte van het jongste achterkleinkind van de Queen (nummer twaalf alweer!) kort daarna bekend werd gemaakt, weten we pas sinds kort welke voornaam baby Mapelli Mozzi heeft gekregen. De vernoeming naar Queen Elizabeth, de grootmoeder van prinses Beatrice, hadden bijna alle bookmakers en royaltykenners wel aan zien komen. Maar waar komt de naam Sienna toch vandaan?

‘S’ van Sarah

Een vriendin van Beatrice en Edo legt uit hoe ze deze naam hebben gekozen. “Ze zochten een Italiaanse naam die met een 'S' begon, net als Sarah, de Hertogin [van York, de moeder van Beatrice, red.], en die ook de gouden, roestrode haarkleur van de hertogin en van Beatrice weerspiegelde – de nieuwe baby heeft die haarkleur ook.”

Goedgekeurd door Her Majesty

Naar verluidt moet Queen Elizabeth de naam van iedere nieuwe Windsor-nakomeling hoogstpersoonlijk goedkeuren, en Sienna kreeg dus de zegen van Her Majesty. Dat was wel anders bij de geboorte van prinses Beatrice zélf. Sarah Ferguson had haar oudste dochter eigenlijk Annabel willen noemen, maar dat vond de Queen niet fit for a royal, waarna ze zelf met de naam Beatrice op de proppen kwam. De naam Elizabeth wordt natuurlijk zonder problemen goedgekeurd. Prinses Beatrice heeft hem zelf ook als volgnaam, net als prinses Charlotte en Lady Louise.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws