Mariska Bauer over verbouwing: ‘Ik moet er toch de rest van mijn leven tegenaan kijken’

Mariska vertelt alles over de verbouwing van hun huis in de nieuwste Beau Monde.

Mariska Bauer (45) en haar man (zanger Frans) zijn al een jaar bezig met de verbouwing van hun huis. In de nieuwste Beau Monde vertelt ze alles over de verbouwing. “We zoeken het samen uit, maar ik hak de knoop door.”

Twintig jaar

Mariska woont al twintig jaar met Frans en haar vier kids in haar fijne huis in Fijnaart. En hoewel ze het fijn hebben in hun huis, begon er vier jaar geleden iets te knagen bij Mariska. “Vier jaar geleden kregen we het plan om te verbouwen. We wonen al twintig jaar in het huis, dus we weten goed wat wel en niet bevalt. Eerst wilden we verhuizen. Maar hoe meer we erover nadachten, hoe meer we zagen hoe fijn ons huis eigenlijk is”, vertelt Mariska.

“Ook de tuin is prettig, niet te groot en niet te klein, makkelijk te onderhouden. We zitten gewoon prima in Fijnaart. Oudere vrienden, van vijftig of zestig, gingen allemaal op zoek naar een kleiner huis voor de toekomst, meer laagbouw. Wilden wij ook wat anders? Of ons huidige huis flink verbouwen? Nog meer naar onze zin maken? Het is tenslotte al gelijkvloers en we weten precies wat we hebben en hoe we het kunnen perfectioneren.”

Oud worden

Daarom besloot het stel om hun huis in de steigers te gooien en te gaan verbouwen. Ze wonen nu zelfs tijdelijk in een ander huis, zodat echt álles in hun eigen huis aangepakt kan worden. Wie over de verbouwing gaat? “Het meeste hebben we samen uitgezocht. Maar ik hak de knoop door”, aldus Mariska.

“Voor de nieuwe keuken die ik na twintig jaar eindelijk ging kopen bijvoorbeeld. Dat vond ik spannend. Ik moet er toch de rest van mijn leven tegenaan kijken, want ik ga ervan uit dat we hier heel oud gaan worden. Ik had een witte hoogglans keuken, hij is nu antraciet en zonder glans. Totaal anders. In twintig jaar is er veel veranderd. We hadden geen ouderwets huis, maar op een gegeven moment ben je toe aan iets moderners. Onze oudste zoon is twintig, die daaronder gaat binnenkort ook studeren in Leiden. Maar ze zullen niet snel op kamers gaan. Ze hebben het veel te goed bij mama en papa. Ik vind het prima hoor, gezellig. Ze zijn van harte welkom in ons verbouwde huis”, sluit Mariska af.

Benieuwd naar de rest van het interview? De nieuwste Beau Monde inclusief het interview met Mariska ligt vanaf vandaag in de winkels.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws