The Queen spreekt voor het eerst weer in het openbaar over prins Philip

Elizabeth haalt herinneringen op aan haar overleden man.

In april dit jaar kwam het droevige nieuws naar buiten dat prins Philip op 99-jarige leeftijd is overleden. De prins stond 74 jaar lang aan de zijde van Queen Elizabeth, die nu voor het eerst sinds de dood van haar man in het openbaar over haar verlies spreekt.

Speech

Tijdens de opening van het Schotse parlement afgelopen week sprak de Queen voor het eerst over de 'vele herinneringen' die ze met haar man Philip heeft beleefd in het Schotse Edinburgh.

Hare Majesteit zei: “Ik heb al eerder gesproken over mijn diepe en blijvende genegenheid voor dit prachtige land, en over de vele gelukkige herinneringen die prins Philip en ik altijd hebben gehad aan onze tijd hier.”

Schots parlement

Ze vervolgt: “Er wordt vaak gezegd dat het de mensen zijn die een plaats mooi maken, en er zijn maar weinig plaatsen waar dit meer opgaat dan in Schotland, zoals we in de afgelopen tijd hebben gezien”, aldus de koningin.

De woorden van de Britse koningin raakten de Schotse parlementsleden diep. Minister Nicola Stugeon gaf namens het hele parlement “haar diepe medeleven en gedeelde verdriet over uw verlies” en betuigde en bedankte de vorstin voor het feit dat zij een “standvastige vriend van ons parlement is sinds de oprichting ervan in 1999”. Een klein momentje, maar we leven wel mee met Elizabeth. Het is voor het eerst dat ze het Schotse parlement opent zonder prins Philip. Wel werd ze vergezeld door prins Charles en hertogin Camilla.

Bron: Royalcentral | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws