Queen Elizabeth is fan van deze bekende filmreeks

Al vindt ze de nieuwe edities iets minder leuk...

Queen Elizabeth houdt van een goede film op zijn tijd. Sterker nog, Her Majesty heeft zelfs een favoriete filmreeks. Of nou ja, die hád ze, want de nieuwere edities vindt ze iets te 'luid'.

James Bond

We hebben het over de welbekende James Bond-films. De koningin hield van Bond-films, tot ze zo luid werden dat het de Queen iets te veel werd. Dat vertelt biograaf en Celebrity Gogglebox-ster Gyles Brandreth, die tot deze ontdekking kwam toe hij enige tijd met Hare Majesteit had doorgebracht voor het schrijven van een biografie.

Eigen rol

Het is niet zo gek dat de Queen van de Bond-films houdt. Ze speelde immers zelf in een van de films, weet je nog? Een mini James Bond-film weliswaar, geregisseerd door Danny Boyle voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Ze was in Buckingham Palace te zien, aan de zijde van acteur Daniel Craig, waarna een body double met een parachute het Olympisch Stadion binnenkwam en de 95-jarige Hare Majesteit op de tribune te zien was. Wat een acteerdebuut!

TV-ster en auteur Brandreth – die Philip and Elizabeth: Portrait of a Royal Marriage – schreef, zegt het volgende over Elizabeth's interesse voor de films: “Het leuke aan tijd met haar doorbrengen was dat je onverwachte dingen over haar te weten kwam. Ze hield echt van alle vroege James Bond-films – 'voordat ze zo luidruchtig werden'”, vertelt de schrijver. Aha!

De rest van de familie is nog wel altijd groot fan, zagen we onlangs bij de première van de nieuwste film over 007. Wie zou meer onder de indruk zijn, Kate die Mr. Bond ontmoet of Daniel die de hand van de Duchess mag schudden?

Beeld: BrunoPress

Bron: Mirror | Beeld: Brunopress, YouTube

Laatste nieuws