Tiara time: de royal gasten bij de bruiloft van de Romanovs

Bekende en minder bekende prinsessen doken op bij het gala van de pasgetrouwde royal Russen.

Lees ook

De eerste Russische royal wedding in meer dan een eeuw tijd mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Dus op het programma een driedaags feest met diners, traditionele ceremonies én een glamourgala vol prinsen en prinsessen.

Groothertog Georgi & Prinses Victoria

Afgelopen weekend trouwden groothertog Georgi Romanov, de vermeende Russische troonopvolger, en de Italiaanse Rebecca Bettarini, thans prinses Victoria van Rusland. Na een uitgebreide ceremonie in de Sint Isaac-kathedraal van Sint-Petersburg volgde een groots gala. Dresscode: tiara's. Op de gastenlijst: alle royals die wel zin hebben in een feestje. Of we ze nou kennen of niet. De bruidstaart was in ieder geval groot genoeg.

Beeld: BrunoPress

Zet je tiara maar op!

Daar gaan we dan – hoeveel van deze royal bruiloftsgasten kende jij al? Hier zien we kroonprins Mohamed Ali en kroonprinses Noah van Egypte.

Beeld: BrunoPress

Ook kroonprins Boris en kroonprinses Miriam van Bulgarije verschenen in vol ornaat (net als de bruid & bruidegom twee royals uit een land dat geen koninkrijk of keizerrijk meer is).

Beeld: BrunoPress

Nog eentje in die categorie. Dit zijn prins Louis en prinses Margarita de Bourbon, die recht zouden hebben op de Franse troon.

Beeld: BrunoPress

Op de dansvloer: prinses Maria Francisca en prins Dom Duarta uit het adellijke geslacht Bragança, dat ooit in Portugal op de troon zat.

Beeld: BrunoPress

Love, de tiara! De prinses die hem draagt is Yasmine Murat, afgelopen zomer getrouwd met prins Joachim Murat. De familie bestaat uit afstammelingen van Napoleon die ooit een paar prinsendommen hadden in Italië.

Beeld: BrunoPress

Natuurlijk ontbrak 'mama Romanov', de moeder van de bruidegom, geen moment. Groothertogin Maria Vladimirovna van Rusland is dolblij dat haar zoon de tradities in ere herstelt. (Maar een beetje met de tijd meegaan mag ook, Maria. Kies je de volgende keer voor faux fur?)

Beeld: BrunoPress

Toch nog een paar royals uit een bestaande monarchie! Hier zien we prinses Theodora, prins Philipp, prinses Isabelle en prins Wenzeslaus van Liechtenstein.

Beeld: BrunoPress

Zo leren we maar weer: zelfs als je koninkrijk al járen opgeheven is, het loont toch om die tiara's en glitterjurken te bewaren. Je weet maar nooit wanneer ze weer van pas komen…

Bron: BBC | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook