Net als de Oranjes! Prins William en Kate Middleton over hun nieuwe huisdieren

Er lopen niet alleen hondjes rond in Kensington Palace.

Lees ook

Dus, lakeien staan paraat, notabelen staan in het gelid, je bent klaar om als royal je entree te gaan maken. En dan komt de hond en heeft niemand nog aandacht voor de Koninklijke Hoogheid. In huize Cambridge gaat de aandacht regelmatig uit naar een stel harige viervoeters, want daar zijn prins William, Kate Middleton en hun drie kinderen dol op.

Huisdieren

Dat prins William en prins Harry altijd al van honden hebben gehouden is algemeen bekend – en geen verrassing met een grootmoeder die de grootste corgi-fan van het land is. Het is dan ook meer dan logisch dat er wat viervoeters rondlopen in het koninklijke paleis. Lange tijd was cocker spaniel Lupo de trouwe rakker van de Cambridge'jes, de hond was er al vóór prins George geboren werd. Vorig jaar lieten William en Kate weten dat Lupo was overleden.

Kippen

We weten dat William en Kate eerder dit jaar een nieuwe hond verwelkomden, maar tot op heden liet het stel niets los over hun andere huisdieren. Tijdens een recente reis door Noord-Ierland stopten de hertog en hertogin van Cambridge bij de Magee Campus van de Ulster University en de kinderboerderij, KidzFarm.

Omringd door al die beestjes konden de hertogin en hertog van Cambridge het niet laten om het een en ander over hun eigen huisdieren te vertellen. “We hebben veel dieren gehad tijdens de lockdown. Dieren zijn vaak een soort therapie”, vertelde Kate. William voegde daar nog aan toe dat de familie 'heel veel kippen' heeft. Net als de Sussex'jes dus! Hebben ze in de paleiskeuken meteen verse eitjes voor een full English breakfast.

Mambo

Overigens zijn Kate en prins William niet de enige royals die onlangs een nieuw huisdier verwelkomden. Gisteren maakte onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima bekend dat ze een nieuw gezinslid door de paleisgangen hebben dribbelen. De koning deelde op Instagram een lieve foto van Mambo, de nieuwe trouwe viervoeter van de Oranjes. “Vandaag is het Dierendag! Maak kennis met Mambo, het nieuwste lid van het Koninklijk gezin!”, aldus de koninklijke familie gisteren op Instagram.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook