Koninklijke kapsels: zo creëer je de half-up blowout van Kate en Meghan

Makkelijk én stijlvol!

Lees ook

Bruine lokken, véél laagjes en altijd goed geföhnd: hertogin Kate heeft al jarenlang haar eigen signature style. Een van die oude vertrouwde looks is een half-up blowout. Ook Meghan is fan van dit makkelijke kapsel. Hoe je de haarstijl maakt? We’ve got you covered!

Half opgestoken

Kate en Meghan hebben door de jaren heen natuurlijk met verschillende looks geëxperimenteerd. We don't blame them, want letterlijk alles lijkt de royals te staan. Toch hebben we zo onze favoriete kapsels. Een van onze favoriete coupes is er eentje van vorig jaar, toen beide hertoginnen veelal via Zoom verschenen. We hebben het over de half opgestoken blowout.

“Meghan droeg de half-up stijl met een middenscheiding, terwijl Kate haar haren volumineus naar achteren hield met krullen die over haar schouders hingen. Hoe je de look ook draagt, de half-up blow-out is de perfecte lockdown stijl, ideaal voor die virtuele vergaderingen,” aldus hairstylist Sally-Kate Duboux, oprichtster van Hair by Duboux tegen Glamour UK. Maar ook offline mag het kapsel er zijn!

Kate met een half-up blowout. Beeld: BrunoPress

Zo creëer je de look

Wil jij ook zo'n royal kapsel net zoals Kate en Meghan? Het is heel simpel. Begin het aanbrengen van wat mousse in je haar, zodat je lokken wat meer volume krijgen. Als de mousse goed is ingetrokken, verdeel je je haar in secties. Gebruik een föhn met een ronde borstel om volume te creëren boven op je hoofd.

Ga vervolgens met de föhn-borstel over de uiteinden van je haar, en vervolg dit naar boven. Als je bij het bovenste deel van je haar bent aangekomen, gebruik je de borstel om je haar van je gezicht weg te stijlen. Zo krijg je dat volumineuze half-up effect dat Kate zo goed staat. Doe een knipje aan de achterkant en you're good to go! Je kunt eventueel nog wat haarlak toevoegen zodat de look extra lang blijft zitten.

Beeld: BrunoPress

Bron: Glamour UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook