Mooi monochroom: zo bezoekt prinses Anne modestad Parijs

Bienvenue à Paris!

Lees ook

Als 'meest hardwerkende royal' is prinses Anne de eerste die weer een bezoekje aan het continent mag brengen.

Het is niet slechts croissants eten en langs de Seine flaneren. De Princess Royal is in Parijs om bij te praten met vertegenwoordigers van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024, die in de Franse hoofdstad plaats zullen vinden. Als oud-olympiër is ze lid van het Internationaal Olympisch Comité en het is nu al tijd om alvast met de voorbereidingen te beginnen. Kan niet vroeg genoeg! Maar wat draagt een royal fashionista naar modestad Parijs? Anne gaat voor een lekker fel kleurtje, The Queen would approve.

Beeld: BrunoPress

Niemand is immers zo'n fan van een goeie monochroom look als (de styliste van) de Queen (kijk en vergelijk hier beneden). Al geeft haar dochter er natuurlijk een eigen draai aan – Anne zou Anne niet zijn als ze dingen niet op háár manier deed. De prinses gaat voor hoge laarzen, altijd al een favoriet in haar garderobe, en combineert de mantel met een soort jagershoedje. Oktoberfest-vibes!

Beeld: BrunoPress

Verder in dit bezoek aan Parijs: een boom planten (een immer terugkerende activiteit op de royal agenda), alvast ter ere van het 70-jarige jubileum van Queen Elizabeth volgend jaar, in de tuin van de Britse ambassadeur. De ene dag gaat de prinses met leren handschoenen naar buiten, de volgende dag met blote benen. Onvoorspelbaar, dat Franse weer!

Prinses Anne bekeek foto's van haar vader, prins Philip, in Parijs, en ontmoette vrouwelijke wetenschappers.

Als er een kans is om edele dieren te ontmoeten, dan grijpt paardenmeisje Anne die aan. Helemaal in haar element!

Tot slot kreeg de prinses nog een rondleiding langs alle plekken waar de Olympische en Paralympische Spelen over drie jaar gaan plaatsvinden (en kwam haar karakteristieke futuristische zonnebril weer 'ns tevoorschijn!). Anne is weer helemaal op de hoogte van het sportevenement, de band tussen Engeland en Frankrijk is weer aangehaald én de ambassadeur heeft een nieuwe boom in zijn tuin. Is het dan nu tijd voor een verse croissant, s'il vous plaît?

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook