Acht onthullingen uit de bijgewerkte biografie van Meghan Markle

Het boek Meghan: A Hollywood Princess heeft een flinke update gekregen!

Royalty-auteur Andrew Morton – beroemd door zijn biografie van prinses Diana – schreef in 2018 al een boek over Meghan Markle. Drie jaar later is het tijd voor 'n flinke update van Meghan: A Hollywood Princess. Wat leren we in dit boek over de hertogin van Sussex? Tien nieuwe aanvullingen op een rijtje.

Voor Finding Freedom zijn heel wat bekenden van prins Harry en hertogin Meghan aan de tand gevoeld. Ook Andrew Morton hield 'exclusieve interviews met degenen dichtbij Meghan' om zijn biografie tot stand te brengen. Een inkijkje in het leven van de hertogin van Sussex!

Prinses Diana

Morton schreef dus al eerder een biografie over Diana. In het boek over Meghan suggereert hij dat de prinses van Wales nog altijd een enorme rol speelt in het leven van de Sussex'jes. “Ze was eigenlijk het derde wiel in hun huwelijk. Geen dag ging voorbij zonder verwijzing, herinnering, of misschien nog wel belangrijker, een beslissing die te maken had met Harry's geliefde moeder”, schrijft de biograaf.

Geen rol

Volgens de auteur waren Meghan en Harry niet bepaald blij met de vier-generaties-foto die de royal family aan het begin van het decennium deelde. De foto met Queen Elizabeth en troonopvolgers prins Charles, prins William en prins George bij elkaar zou het bewijs zijn van de 'onuitgesproken code' dat er in de toekomst geen rol meer weggelegd was voor de Sussex'jes. Tja, prins Charles heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het koningshuis wil inperken tot alleen de directe troonopvolgers. Bovendien hadden Harry en Meghan al min of meer de knoop doorgehakt om zelf op te stappen toen deze foto gepubliceerd werd. Een puntje waar we vraagtekens bij zetten, dus.

Kate’s band met Meghan

De biograaf beweert ook dat de hertogin van Cambridge 'weinig energie' had om haar schoonzus te leren kennen. Tijdens de voorbereidingen van de royal wedding van Harry en Meghan ging Kate door haar derde zwangerschap, een zware periode vanwege haar heftige misselijkheid. Daarnaast was het vooral 'door praktische redenen' dat Kate en Meghan niet echt een band opbouwden. “Kate bracht de weekenden en vakanties door op Anmer Hall, het huis van de Cambridges in Norfolk, terwijl Meghan en Harry drie uur rijden verderop zaten, in een gehuurd landgoed in Oxfordshire.”

Williams opluchting

Al in 2019 lieten de Sussex'jes in een documentaire weten dat ze het moeilijk hadden met het leven als royal. Na een tour door Afrika kondigden Harry en Meghan aan dat ze even een pauze zouden nemen: zes weken vrij om Thanksgiving en Kerstmis te vieren in Noord-Amerika. Voor William kwam dat besluit als een grote opluchting, schrijft Morton. “Ook paleispersoneel, die het stel had gevraagd om rustiger aan te doen, waren blij dat ze even op adem zouden komen.”

Alles voor een tiara

Oh, die trouwtiara. We vonden hem prachtig, maar er doen regelmatig verhalen de ronde dat Meghan Markle op haar trouwdag eigenlijk een andere op haar hoofd had willen hebben. Ook Andrew Morton beschrijft dat verhaal. Zo zou prins Harry aan de Queen hebben gevraagd of Meghan geen andere tiara kon krijgen. “'Ze krijgt de tiara die ik haar heb gegeven', antwoordde koningin Elizabeth daarop. De kleedster van de Queen, Angela Kelly, die ook de juwelen van Hare Majesteit bewaakt, zou de woedende prins hebben verteld dat het tegen het veiligheidsprotocol inging om het onbetaalbare exemplaar te gebruiken. Harry wilde daar niets van weten en vertelde iedereen: 'Wat Meghan wil, krijgt Meghan ook.' Dat zinnetje heeft haar niet bepaald goed gedaan.”

Beeld: BrunoPress

Welkom vertrek

De auteur schrijft ook dat sommige leden van de Koninklijke Familie het niet erg vonden om prins Harry en hertogin Meghan te zien vertrekken. Andersom had ook de hertogin van Sussex problemen met de familie van haar man. “Meghan vond sommige familieleden – niet de Queen of prins Philip – onvriendelijk en jaloers. Op persoonlijk niveau was haar vertrek uit Engeland erg welkom voor sommige Windsors en hun hovelingen. Maar op institutioneel niveau was het een zware klap.”

Geheime peetouders

Bij een koninklijke doop van de Britse royals is de pers nooit uitgenodigd, maar Harry en Meghan deden wel heel geheimzinnig rondom de doop van zoontje Archie. Volgens Morton was prins William 'stomverbaasd' dat ze zelfs de namen van de peetouders niet bekend wilde maken. “Hij vond dat de mensen die gekozen waren om een toekomstige prins, de zevende in de lijn van de troonopvolging, te gidsen en te adviseren, bekend moesten worden gemaakt. Harry en Meghan zagen dat anders. Ze zeiden dat de peetouders echte vrienden waren, geen beroemdheden, en dat liever privé wilden houden.”

Handreiking in moeilijke tijden

Vlak na de exit van prins Harry en hertogin Meghan brak de covid-pandemie uit. En juist dat bracht de familie weer een beetje dichter bij elkaar, schrijft Morton. Toen prins Charles in april 2020 het coronavirus opliep, zou prins Harry meteen contact hebben gezocht. “Harry's telefoontjes aan zijn vader en zijn broer hielpen om de afstand tussen hen te overbruggen. Hij had ook contact met zijn grootmoeder om haar succes te wensen met haar historische en zeer emotionele We Will Meet Again-speech.” Een jaar later klonken juist de geruchten dat prins Harry helemaal niet meer met zijn vader en broer sprak.

Andrew Mortons Meghan and the Unmasking of the Monarchy verschijnt op 19 oktober (Engelstalig).

Bron: 9Honey, Andrew Morton | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws