Kristen Stewart legt uit waarom ze een pruik droeg in Spencer én doet onthulling over The Crown

Kristen Stewart – die in de huid kruipt van prinses Diana voor de nieuwe bioscoopfilm Spencer – doet een aantal onthullingen.

Lees ook

Een iconische prinses met een heel eigen stem, ongekend karakter en turbulent leven: het is een hele acteerklus om prinses Diana weer tot leven te brengen op het witte doek. Kristen Stewart kreeg de eer om in de huid van de prinses te kruipen en dat was niet altijd even makkelijk. Een van de vele struggles waar de actrice mee te maken kreeg was de altijd stijlvolle coupe van de prinses.

Diana

Kristen vertelt namelijk dat het onmogelijk was om haar eigen haar hetzelfde te krijgen als Diana's kenmerkende blonde coupe. Daarom droeg de actrice een pruik tijdens de opnames. “Als het geen pruik was geweest, hadden we veel minder tijd gehad om te filmen,” vertelde ze aan Entertainment Weekly.

“En we waren aan het f*ing sprinten,” vervolgt de actrice. “Dit was op geen enkele manier een luxe, want we vlogen door de opnames heen. Dit kun je ook merken in de film na ongeveer 10 of 15 minuten – zodra het begint, stopt het niet en gaat het in één ruk door. Zo voelde het ook om hem te maken”, aldus Kristen.

The Crown

Afgelopen zomer werd bekend dat er een film in de maak is over de scheiding van prinses Diana en prins Charles in 1992. In het vierde seizoen van de populaire serie The Crown kwam hier al het een en ander over aan bod. Kristen kon het daarom ook niet laten om de serie te bekijken. “Ik heb het waarschijnlijk in één nacht bekeken,” vertelde ze EW. “Ik vind dat ze (Emma Corrin, die Diana speelt in de serie, red.) het heel mooi heeft gedaan. Ik bedoel, niet om te zeggen dat mijn mening ertoe doet!”, grapte ze. “Maar ik vond haar geweldig, echt waar”, aldus de Twilight-actrice.

Paranormaal tintje

De actrice liet eerder al een aantal details los over de langverwachte film. Spencer – vanaf november in de bioscoop – heeft namelijk een paranormaal tintje, weet de actrice te vertellen. In de film praat prinses Diana bijvoorbeeld met de geest van Anne Boleyn, koningin van Engeland in de zestiende eeuw. En Kristen voelde tijdens de opnames ook een bepaalde aanwezigheid. “Soms voelde het wel alsof ik Diana's goedkeuring kreeg. Het is eng om het verhaal te vertellen van iemand die niet meer leeft en die zich al zo aangevallen voelde”, zo vertelde Kristen.

Bron: PEOPLE | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook