Zo koos prinses Diana de naam voor haar oudste zoon

Prins Charles had eigenlijk een heel andere naam voor prins William in gedachten.

Lees ook

Hoe noem je een toekomstige koning? Prinses Diana wist bij de geboorte van haar oudste zoon dat ze niet voor een eenvoudige keuze stond.

Prins Arthur

Op 21 juni 1982 werd het oudste kind van prinses Diana en prins Charles geboren – al meteen was het kleine prinsje de tweede in de lijn van de troonopvolging. We kennen hem inmiddels allemaal als prins William, maar als het aan Charles had gelegen, had hij anders geheten. De Britse kroonprins had zijn oudste zoon naar verluidt Arthur willen noemen, maar daar stak prinses Diana een stokje voor. Arthur werd de tweede naam van de baby en de prinses van Wales besloot dat zijn roepnaam 'William' moest zijn.

Een stukje geschiedenis

Koningshuishistoricus Robert Lacey weet dat het prinses Diana was die deze naam voorstelde. Ze wilde haar oudste zoon vernoemen naar de beroemde William the Conqueror (Willem de Veroveraar), de eerste Normandische koning van Engeland.

“Die eerste koning William bouwde fantastische stenen kastelen, waaronder het fort aan de Thames in Windsor, waaraan de moderne Britse koninklijke familie haar naam te danken heeft en waar de Queen nu veel tijd doorbrengt”, vertelt Lacey aan People. Oftewel, het was deze koning William die de bouwstenen legde voor wat de royals nu hun thuis noemen.

Prins Louis

“Ik koos [de namen] William en Harry, maar Charles deed de rest”, vertelde Diana ook aan Andrew Morton voor zijn biografie over de prinses. “Hij had liever de namen Albert en Arthur, maar ik zei 'nee, te ouderwets!'” Uiteindelijk heeft prins William die andere naam, Arthur, wel doorgegeven aan zijn jongste zoon, voluit prins Louis Arthur Charles. Louis zelf is trouwens ook een goed ingeburgerde royal name. Niet alleen is het de naam van Kate en Williams jongste zoon, het is ook de vierde naam van William zelf en de derde naam van prins George. Een tikje voorspelbaar soms, die royals!

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook