Zo maak je (zonder oven) de bruidstaart van hertogin Kate en prins William

Chocolate lovers, mogen we even uw aandacht!

Tien jaar geleden is het alweer dat Kate Middleton in haar Alexander McQueen-japon naar het altaar schreed, haar leven als royal tegemoet. De bruiloft van de Cambridges herinneren we ons nog als de dag van gisteren, maar dít detail is ons toch echt ontgaan. We hebben het over het recept van de luxe bruidstaart. Of beter gezegd, een van de bruidstaarten.

Chocoladetaart

Het blijkt namelijk dat de luxe chocoladetaart heel makkelijk zelf te maken is. En daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! The Royal Collection Trust – een organisatie die alles rondom de koninklijke verzamelingen registreert – deelde de stappen om de beroemde chocolade biscuitcake te maken, een jeugdfavoriet van prins William die werd geserveerd als bruidegomstaart op de bruiloft van het koninklijke paar in 2011, aldus de Telegraph. En het blijkt dat je niet eens een oven voor de taart nodig hebt! Say what?! We leggen je stapsgewijs uit hoe je de taart maakt.

Ingrediënten

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor de taart:

– 225 gram koekjes (zoals Mariakaakjes)
– 115 gram zachte ongezouten boter
– 115 gram ongeraffineerde basterdsuiker
– 115 gram stukjes pure chocolade
– twee eetlepels warm water

En een taartvorm!

Zo maak je de taart

Begin met het invetten met boter van de taartvorm. Bekleed vervolgens de zijkanten en bodem met bakpapier.

Breek de koekjes in kleine stukjes en meng de zachte boter en suiker in een kom. Meng tot het een luchtig mengsel is geworden en voeg dan de gesmolten chocolade toe (smelt in de magnetron of in een pan). Roer goed, en voeg het water en de overgebleven koekjes toe. Blijf hierna goed roeren.

Doe het mengsel vervolgens in de taartring en druk het stevig aan zodat het mengsel gelijkmatig is verdeeld over de taartvorm. Zet de taart in de koelkast en laat 'm 30 minuten koelen. En that's it! Even geduld, en je hebt een heerlijke chocoladetaart. Je kunt de taart nog decoreren met een crème, of een wat rood fruit. Yum!

Nóg een taart

Aan een chocoladetaart hadden William en Kate echt niet genoeg op hun bruiloft. Voor wie niet zo'n fan was van chocolade, serveerden Kate en William ook nog een fruittaart, gemaakt door Fiona Cairns. “Hij moest meerdere lagen hebben, en het moest een fruittaart zijn,” vertelde Cairns eerder aan PEOPLE. “Kate wilde geen goud of glitter. Er mocht helemaal geen kleur op zitten. Het moest de bloemen van de vier (Britse) naties weerspiegelen, en het moest ook de Picture Gallery in Buckingham Palace weerspiegelen, waar de taart zou komen, om wat van het architectonische detail te laten zien”, aldus Fiona. Het resultaat? Bekijk het hieronder.

Fiona poseert trots bij de fruittaart. Beeld: BrunoPress

Die chocoladetaart is toch meer ons bakniveau, maar mócht je helemaal los willen gaan met de decoratie, dan biedt de wedding cake van Kate en Wills meer dan genoeg inspiratie!

Beeld: BrunoPress

Bron: People | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws