The Queen heeft al 70 jaar lang dezelfde ochtendroutine

En zo ziet die eruit.

Volgend jaar dient Queen Elizabeth alweer 70 jaar als koningin van Groot-Brittannië en daarmee is ze de langst regerende vorstin ooit van het land. Hoe ze dat zo lang weet vol te houden? Misschien wel door haar specifieke ochtendroutine, die al bijna zeven decennia hetzelfde is.

Routine

That's right. The Queen is 'n echt gewoontedier en heeft al bijna 70 jaar lang iedere ochtend dezelfde routine. En hoewel die routine sinds de dood van haar man prins Philip misschien een tikkeltje is veranderd, blijft-ie in de kern hetzelfde.

De Queen staat iedere dag op hetzelfde tijdstip op, mits ze naar een evenement moet. Om 7:30AM wordt Hare Majesteit gewekt door een dienstmeisje, die haar een dienblad met twee massief zilveren potten komt brengen. In de ene pot zit Earl Grey thee en in de andere heet water. Ook staat er een porseleinen kopje met melk op het dienblad, evenals een schotel en een linnen servet geborduurd met het koninklijke monogram EIIR.

Thee

De dienstmeid maakt de Queen wakker door zachtjes op de deur te kloppen en alvorens naar binnen te lopen om het dienblad op een bijzettafeltje neer te zetten. Vervolgens opent ze de gordijnen van de slaapkamer en zet ze de radio zachtjes aan op BBC Radio Four voor de koningin.

Naar verluidt was de koningin een grote fan van radiopresentator John Humprhy's, naar wie ze iedere ochtend luisterde totdat hij met pensioen ging.

Beeld: Brunopress

Bad

Terwijl de koningin rustig van haar eerste kopje thee nipt, bereidt het dienstmeisje het bad voor. De Queen heeft nogal specifieke instructies voor haar bad. Zo moet de temperatuur precies goed zijn en gemeten worden met een thermometer. Ook mag het water niet dieper zijn dan 18 centimeter.

Tijdens het warme bad komt haar kleedster Angela Kelly binnen om de outfit van de koningin klaar te leggen. Een flinke klus, want soms verandert de Queen wel vijf keer per dag van outfit. Ze is wel dé koningin, hè?

Beeld: Brunopress

Ontbijt

Een uur nadat Elizabeth is opgestaan is het tijd voor het ontbijt. Stipt om 8:30AM wordt dat geserveerd. Ze kan kiezen uit twee dingen: roerei met gerookte zalm en truffel of haar lievelingsgranen, Special K, uit een – jawel – tupperwarebakje.

Om 9:30AM is De Queen klaar met haar ochtendroutine en duikt ze achter haar bureau om te gaan werken. Weer wat geleerd!

Bron: mylondon.news | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws