Twee York-baby’s in één jaar! Hertogin Sarah geeft update over haar kleinkinderen

Hoe gaat het met het zoontje van prinses Eugenie en het dochtertje van prinses Beatrice?

Sarah Ferguson werd dit jaar twee keer oma en kan haar geluk niet op. De hertogin van York is nooit vies van een babbeltje met de pers en laat nu weten hoe het met de baby's van prinses Eugenie en prinses Beatrice gaat.

Royal babies

Wat een royal babies dit jaar! Queen Elizabeth heeft de afgelopen negen maanden maar liefst twee achterkleinkinderen mogen verwelkomen. Hechte zussen prinses Eugenie en prinses Beatrice werden allebei voor het eerst moeder, 'Euge' van zoontje August Brooksbank en 'Bea' van dochtertje Sienna Mapelli Mozzi. Niet alleen zijn ze zelf in de wolken, ook granny Sarah is dolblij met de uitbreiding van de familie.

Dochters eerst

“Mijn kinderen zijn fenomenale moeders. Ze waren geweldige kinderen maar nu zijn ze fenomenale moeders. En nu heb ik twee heel speciale kleinkinderen in één jaar”, vertelt de hertogin aan Hello!. “Iedereen vraagt me: 'Hoe gaat het met je kleinkinderen?' Nou, ik zie eerst hoe mijn meiden fantastische moeders zijn en daarna zie ik deze ongelooflijke wezens.”

Met baby August zou Sarah nu al een goede band hebben. “Wat leuk is dat wanneer August, nu zeven en een half maand oud, naar me lacht, je weet dat hij je echt leuk vindt. Het is geen 'doen alsof' lach, hij vindt me echt grappig, wat een groot geluk is.”

Baby Sienna

Baby Sienna is nog geen drie weken oud, maar door haar naam heeft ze al een bijzondere band met haar grootmoeder. Beatrice en hubby Edoardo zouden voor een naam met de letter 'S' hebben gekozen als eerbetoon aan Sarah Ferguson. Bovendien verwijst de naam naar de roestrode haarkleur van de Duchess, die de baby ook heeft.

Eerder liet de hertogin/fervente kinderboekenschrijfster zich ook al uit over het grootmoederschap in een openbare brief: “Met 61 jaar ben ik een jonge oma, en ik vind het heerlijk. Ik glimlach elke dag vanuit mijn hart, want zo voelt het om oma te zijn. Ik heb zo veel leuke ideeën over wat ik met mijn kleinkinderen kan doen, en ze zijn natuurlijk het perfecte nieuwe publiek voor mijn kinderboeken.” Ondertussen wachten wij vol smart op het eerste kiekje van de kleine Sienna!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws