Koningin Letizia weer strak in het leer!

De Spaanse koningin rekt graag de grenzen van de koninklijke garderobe.

Lees ook

Soms zijn het parelkettingen en tweed mantelpakjes, soms zwierige zomerjurken en espadrilles, en soms een strakke leren broeken met torenhoge stiletto's. Wat houden we van de veelzijdige Letizia!

Ze is zeker niet de enige royal die weleens in een leren kledingstuk op de werkvloer verschijnt, maar wel de koningin die ongetwijfeld het vaakst in stoer en strak zwart naar buiten stapt. Deze week oogstte koningin Letizia opnieuw veel lof met haar leren leggings bij een internationale lezing voor taal en journalistiek.

Beeld: BrunoPress

Stoer maar toch chique! Broek en blazer zijn van Uterque, de pumps zijn Letizia's favorieten van Carolina Herrera. Kortgeleden verscheen de koningin van Spanje ook al strak in het leer met een statement jurk van &Other Stories, waar ze ook in 2019 al eens de show mee wist te stelen.

Beeld: BrunoPress

Letizia loves leather (sorry, dierenvrienden onder ons!) en vindt het materiaal prima in een koninklijke garderobe passen. Ze weet er dan ook altijd een elegante draai aan te geven met een jasje, clutch of ceintuur.

Beeld: BrunoPress

Beeld: BrunoPress

Andere royals hebben zich ook aan de lederwarentrend gewaagd – zij het een stuk minder vaak dan Leti. Weet je nog, het (deels) leren jurkje van Natan (foto via AD) dat koningin Máxima meerdere keren droeg? En haar wijnrode leren culotte?

Máxima bij Centraal Beheer Apeldoorn, september 2019. Beeld: BrunoPress

In haar royal jaren koos ook de hertogin van Sussex vaak voor een stijvol lederen kledingstuk.

Beeld: BrunoPress

En ook prinses Eugenie van York, kroonprinses Mary van Denemarken en prinses Charlene van Monaco zijn fan. Toch is geen van hen zo'n grote liefhebber als Letizia. “Een onverwachte keuze voor een koningin met haar status”, schreven de modekenners van Vogue er eens over. “De leren jurk bevestigt dat koninklijke stijl inderdaad aan het veranderen is. En hoe leuk om te zien hoe het zich ontvouwt, helemaal als er nog meer zulke chique stukken aankomen.”

Bron: Hello! Magazine, Vogue World | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook