5 sieradentrends voor de winter van 2021/2022

Welke trend is jouw favoriet?

Lees ook

Sieraden maken je outfit echt af, dus er zijn maar weinig vrouwen die zonder sieraden de deur uit gaan. Sieraden shoppen is voor veel vrouwen daarom net zo belangrijk als kleding kopen. Het kan dus echt geen kwaad om de nieuwste sieraden trends in de gaten te houden en te kijken wat jij nog in je persoonlijke collectie mist! Hulp nodig bij je keuze? In dit artikel zetten we de nieuwste trends op het gebied van sieraden op een rijtje.

We hebben de mooiste sieraden voor het aankomende seizoen (winter 2021/2022) voor je verzameld, zodat je gegarandeerd de show steelt. Welke trend is jouw favoriet?

Earcuffs

Vind je piercings mooi, maar toch een beetje spannend om er echt eentje te laten zetten? Dan zijn earcuffs een goed idee! Deze kun je dragen als een piercing, maar je hoeft niet een extra gaatje te laten piercen. In de jaren '90 zagen we deze earcuffs voor het eerst en in de winter van 2021/2022 zijn ze weer een comeback aan het maken. Earcuffs zijn makkelijk te dragen en je kunt ze in en uit doen wanneer je wilt. Ook bepaal je zelf de positie in je oor. Draag ze bijvoorbeeld hoog in je oor zoals een helix, maar iets lager en een earcuff als een orbital dragen is ook mogelijk. Ook zijn ze in allerlei stijlen en vormen verkrijgbaar bij onder andere Valmano.nl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een simpele zilveren of gouden earcuff? Wil je meer uitpakken, dan zijn er ook earcuffs met steentjes die prachtig in het licht schitteren. Kortom, keuze genoeg en voor iedere unieke persoonlijkheid en smaak is er wel een earcuff!

Chokers

Ook chokers zijn een trend uit de jaren '90 die nu een succesvolle comeback maakt. Deze kettingen zijn kort en zitten strak om je nek. In de jaren '90 waren het vooral zwarte bandjes (soms met een bedeltje eraan) en vooral populair in de alternatieve scene, maar tegenwoordig zie je ook veel gouden en zilveren varianten. Deze zijn eleganter en vrouwelijker qua stijl en perfect te combineren met andere kettingen.

Net als met earcuffs kun je bij chokers ook uit verschillende materialen en stijlen kiezen. Zoals gezegd zijn goud en zilver erg populair aankomend seizoen. Verder kun je veel variëren met het hangertje. Kies bijvoorbeeld een bedeltje met een persoonlijke betekenis. Daarnaast kun je het natuurlijk ook minimalistisch houden en een chocker zonder bedel of muntje dragen.

Statement hangers en kettingen

Kleine en minimalistische kettinkjes zullen nooit echt uit de mode gaan, maar de aankomende winter gaan we juist weer de andere kant op. Je kunt dan echt uitpakken met prachtige opvallende statement sieraden! Net als een opvallend kledingstuk kan een opvallende ketting echt een eyecatcher zijn. Vooral wanneer je de rest van je outfit rustig houdt, kun je de statement ketting echt tot zijn recht laten komen. Draag het dus bijvoorbeeld op een effen coltrui, zodat de aandacht naar het sieraad getrokken wordt.

Een uitgesproken ketting is prima op zichzelf te dragen, maar je kan het ook “layeren” met andere, minder opvallende kettingen. Zo creëer je een eigen unieke look. Combineer ook gerust goud met zilver. Alles is mogelijk!

Enkele oorbel

Ben jij opgegroeid met het idee dat je in beide oren altijd hetzelfde moet dragen? Dat kan vanaf nu anders! Tegenwoordig is het namelijk helemaal in om flink te variëren en in beide oren juist andere oorbellen te dragen. Mix en match dus gerust voor een unieke look.

Deze mix & match oorbellen trend zorgt er dus ook voor dat je voor enkele oorbellen kunt shoppen. Je koopt dus meerdere verschillende exemplaren om je eigen unieke oorbellen-collectie uit te breiden, zodat je altijd leuke combinaties kunt maken. Laat je fantasie op de vrije loop en draag bijvoorbeeld in je ene oor een opvallend stuk, terwijl je in het andere oor een simpel ringetje of knopje draagt. Deze trend is trouwens extra leuk voor degenen met meerdere gaatjes, want zo zijn er nog meer combinaties mogelijk. Zo kun je dat ene gaatje iedere dag afwisselen met een nieuwe opvallende oorbel, terwijl je de rest gewoon laat zoals het is.

Layer-kettingen

We zeiden het net al, maar we gaan het nog een keer benoemen: de layer trend (oftewel meerdere kettingen over elkaar heen dragen) is aankomende winter 2021/2022 absoluut niet te missen! Deze trend is voor iedereen, ook als je niet van statement kettingen houdt. Je kunt namelijk ook meerdere minimalistische kettingen van verschillende lengtes met elkaar dragen. Houd je juist wel van opvallende sieraden? Dan is een multi layer ketting met meerdere hangertjes en bedeltjes misschien wel iets voor jou. Deze trend is trouwens ook echt ideaal als je veel kettingen hebt en moeite hebt met kiezen. Je draagt ze dan gerust allemaal tegelijk!

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook