Leuk! De cover van het nieuwe boek over Amalia is binnen

We hebben meer details over de karakterschets van de kroonprinses!

Lees ook

Hier op de Beau Monde-redactie zijn we best nieuwsgierig naar het leven van prinses Amalia – niet voor niets schittert ze deze maand op de cover van ons blad. De prinses van Oranje leren we eindelijk een beetje beter kennen met het persoonlijke boek dat binnenkort verschijnt.

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Claudia de Breij in gesprek is gegaan met prinses Amalia om erachter te komen wie de bijna 18-jarige, jonge royal nu eigenlijk is. De aantekeningen en observaties die Claudia tijdens die interviews maakten, verschijnen op 16 november in het boek 'Amalia'. De omslag hebben we nu binnen!

Beeld: Uitgeverij Pluim

Nee, er is geen hele cover shoot geweest, we krijgen gewoon een kiekje uit een van de winterfotosessies. Maar niet getreurd, want in het boek zelf zit wel degelijk niet eerder vertoond materiaal uit de privéarchieven van de prinses.

De uitgeverij over het boek: 'De prinses heeft Claudia de Breij meegenomen naar plekken die voor haar belangrijk zijn, waaronder de Koninklijke Stallen, het strand en haar school. Ze hebben gesprekken gevoerd over haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken, over hoe paardrijden helpt je hoofd leeg te maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij.'

Vanaf 16 november ligt het boek in de boekhandels en is het verkrijgbaar als e-book en luisterboek. Een héél klein voorproefje laat al meteen Amalia's gevoel voor humor zien:

“Ons eerste echte gesprek voeren we in de werkkamer van haar moeder. Zij op de donkerblauwe bank, ik in een dito fauteuil, onhandig krabbelend in het opschrijfboekje op mijn schoot. Het is een nieuwe Leuchtturm, zo’n chique met lijntjes en paginanummering, door deze schrijfwarenfetisjist speciaal voor dit doel aangeschaft. De bladzijden leeg, het omslag geel. ‘Waarom niet oranje?’ vraagt Amalia. Pas als ik haar aankijk, zie ik haar spottende blik.”

Bron: Uitgeverij Pluim | Beeld: Beeld: RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje, Uitgeverij Pluim

Laatste nieuws

Zie ook