Adele voor het eerst openhartig over scheiding en gewichtsverlies: ‘Mijn leven viel zonder waarschuwing uit elkaar’

'Ik heb mijn zoon erg ongelukkig gemaakt.'

Na een jarenlange stilte is Adele terug! Met nieuwe muziek (binnenkort!) én een bijzonder openhartig interview over de turbulente periode rondom haar echtscheiding.

Twee keer op de cover

Haar comeback is niet te missen. Adele schittert tegelijkertijd op de cover van zowel de Britse als de Amerikaanse Vogue (een primeur!) en in een groot interview vertelt ze uitgebreid hoe het met haar is gegaan terwijl ze uit de spotlights was verdwenen.

Echtscheiding

Adele scheidde een paar jaar geleden van haar echtgenoot, met wie ze eigenlijk nog maar sinds kort was getrouwd. “De tijdlijn die de pers heeft van mijn relatie, is eigenlijk helemaal verkeerd. We trouwden toen ik 30 was, en toen vertrok ik. Niet lang daarna.” Ze laat weten dat ze de pers graag op het verkeerde been zet. “Ik noemde [mijn ex-partner] altijd mijn man, omdat we samen een kind hadden. Maar de pers weet niets. Ze weten niet hoe mijn zoon heet, wat zijn verjaardag is. Ik heb de overhand.”

“Toen ik 30 was, viel mijn hele leven zonder waarschuwing uit elkaar. We hielden het een lange tijd voor onszelf. We moesten de tijd nemen omdat er een kind bij betrokken was.”

Grote wond

Een van de moeilijkste dingen aan de breuk vindt Adele hoe de scheiding voor haar zoontje is verlopen. “Hij stelde erg goede, onschuldige vragen waar ik geen antwoord op had. Zoals: Waarom kunnen jullie niet meer samenwonen? Met mijn nieuwe album wil ik hem uitleggen, wanneer hij in de twintig of dertig is, wie ik ben en waarom ik er vrijwillig voor heb gekozen om zijn hele leven te ontmantelen voor mijn eigen geluk. Het heeft hem echt ongelukkig gemaakt. Dat is een grote wond voor mij, en ik weet niet of die ooit helemaal kan genezen.”

Sterker worden

Ook laat de zangeres zich voor het eerst uit over dat ándere onderwerp dat breed uitgemeten werd in de pers – haar enorme gewichtsverlies. “Het ging nooit om afvallen, het was vanwege mijn angsten. Ik voelde me gewoon beter door te sporten. Ik wilde sterker worden en mezelf meer tijd zonder telefoon geven. Ik raakte er behoorlijk verslaafd aan. Ik sport twee of drie keer per dag. Ik doe gewichtstraining in de ochtend, dan ga ik 's middags hiken of boxen en 's avonds doe ik cardio. Ik was min of meer werkloos toen ik begon. En ik doe het met trainers.” Maar, geeft ze toe: “Het is niet voor iedereen haalbaar.”

Bron: Vogue | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws