Nieuwe liefde: komt er toch nog een scheiding voor prinses Caroline?

Prins Ernst August heeft een nieuwe vriendin, maar op papier is hij nog altijd getrouwd met prinses Caroline.

Lees ook

Prinses Caroline van Monaco en prins Ernst August van Hannover zijn al járen niet meer samen, maar op papier toch nog altijd getrouwd. Een nieuwe liefde van Ernst zou daar nu verandering in brengen.

Toch getrouwd

Meer dan eens reed prins Ernst August een scheve schaats. Zo was hij betrokken bij vechtpartijen en relletjes en belandde hij in het ziekenhuis door alcoholmisbruik. Maar hoewel de schandalen elkaar snel opvolgden, heeft prinses Caroline nooit officieel een punt achter haar huwelijk gezet. Nee, Ernst August en Caroline worden nooit samen gezien, wonen niet samen en zijn nooit met z'n tweeën tegelijk bij dochter Alexandra. Toch hebben de Grimaldi's nooit haast gemaakt om de banden met de beruchte prins van Hannover te verbreken.

Trots op haar titel

De geruchten zijn hardnekkig. Prinses Caroline zou Ernst August en zijn wilde avonturen prima kunnen missen, maar zijn chique titel liever niet. Toen de royals in 1999 trouwden nam Caroline bliksemsnel de namen van haar nieuwe man aan, werd ze prinses van Monaco én van Hannover en promoveerde ze van Doorluchtige tot Koninklijke Hoogheid. Zo staat ze qua rang toch nog een treetje hoger dan haar jongere broer Albert – die alleen maar vorst van Monaco is geworden doordat hij toevallig als jongen geboren werd. Als ze haar Hannovertitel inlevert, staat prinses Caroline bovendien ineens weer lager dan dochter Alexandra, die nog wel prinses van Hannover mag blijven. En ook dat idee zou de trotse royal niet bepaald aanspreken.

Prinses Caroline en prins Ernst August bij het huwelijk van Felipe en Letizia in 2004. Beeld: BrunoPress

Nieuwe liefde

Hoe 't ook zit, die scheiding is er na meer dan twaalf jaar apart leven nooit van gekomen. Maar nu zou prins Ernst August er toch over denken om de papieren aan te vragen. Er zou namelijk een nieuwe liefde in het spel zijn. Volgens Bild gaat het om de Spaanse kunstenaar Claudia Stilianopoulos, die zelfs naast prinses Caroline niet afsteekt als een slechte partij. Haar ouders zijn schathemeltjerijk en naar verluidt goede bekenden geweest van onder meer prinses Diana, prinses Margaret en de Kennedy's. Als het zo serieus wordt dat Hannover zich voorbereidt op een nieuwe royal wedding, dan zal prinses Caroline toch haar titels en ex definitief vaarwel moeten zeggen. En dan zijn het ondanks alle geruchten níét prins Albert en prinses Charlene die Monaco opschudden met een echtscheiding.

Bron: Het Nieuwsblad | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook