Koningin Rania en prins William gaan samenwerken!

De royals slaan de handen ineen voor hun nieuwste project.

Lees ook

Een internationale royal samenwerking! Koningin Rania voelt zich 'nederig en vereerd' dat ze mee mag werken aan prins Williams grootste project du moment.

Earthshot Prize

Komend weekend staat er weer een groots, glamourous en groen event in de agenda van de hertog en hertogin van Cambridge: de uitreiking van de Earthshot Prize. Prins William houdt zich al lange tijd bezig met de prestigieuze prijs voor mensen die zich inzetten tegen klimaatverandering en oplossingen bedenken voor milieuproblemen. Bij het kiezen van de winnaars zal prins William hulp krijgen van onder andere de koningin van Jordanië, is nu bekendgemaakt. Royal support!

Nederig en vereerd

Koningin Rania laat weten dat ze humbled and honoured is dat ze prins William een handje mag helpen. “Prins Williams vooruitstrevende Earthshot Prize is een springplak voor baanbrekende groene ideeën. De prijs investeert in de activisten en vernieuwers die de natuur willen herstellen, onze lucht schoon willen maken, onze oceanen willen laten herleven, afval willen verminderen en ons klimaat willen repareren”, vertelt de koningin. Als we het zo horen, is het maar de vraag of Rania zelf ook aanwezig zal zijn bij de prijsuitreiking. Een retourtje Jordanië-Engeland lijkt niet helemaal in het plaatje te passen, in ieder geval. Maar toch leuk dat de royals zich verenigen voor de goede zaak!

Voor de (Cambridge-)kinderen

Op de gastenlijst van de prijsuitreiking staan in ieder geval een hoop andere grote namen, zoals Ed Sheeran, Shawn Mendes en Coldplay. Prins William wil zijn evenement in ieder geval niet onopgemerkt voorbij laten gaan (dus zou Kate weer in een spectaculaire glitterjurk verschijnen?) en hecht enorm veel waarde aan deze prijs. Eerder liet hij weten dat hij onder andere voor zijn kinderen zijn steentje bij wil dragen aan het terugdringen van klimaatverandering: “Ik wil mijn kinderen in de ogen kunnen kijken en kunnen zeggen dat ik mijn deel heb bijgedragen.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook