Deze royal wedding hadden we even gemist!

Afgelopen weekend trouwde prins Alexander van Schaumburg-Lippe met Mahkameh Navabi. Met zijn ex-vrouw als bruidsmeisje!

Lees ook

Er is nog een hoop in te halen op bruiloftsgebied en ieder weekend trouwt er ergens in Europa wel een prins(es), groothertog, Lady of achternichtje van de Queen. Afgelopen zaterdag waren het prins Alexander en pianiste Mahkameh Navabi, nu Fürst & Fürstin zu Schaumburg-Lippe.

Derde huwelijk

Wat 'n society weddings de laatste tijd! De afgelopen maand zagen we bruiloftsfoto's van onder andere prinses Marie-Astrid én prinses Maria Anunciata van Liechtenstein, 'broer van' James Middleton, groothertog Georgi en prinses Victoria van Rusland en van Flora Ogilvy, de kleindochter van prinses Alexandra. Het houdt niet op met de bruidstaarten en tiara's, want afgelopen weekend is ook de Duitse prins Alexander van Schaumburg-Lippe (voor de derde keer) getrouwd.

Inhaalfeestje

Prins Alexander en zijn vrouw, pianiste Mahkameh Navabi, trouwden vorig jaar september al voor de wet, maar hielden deze herfst zoals veel andere newlyweds nog een inhaalfeestje, om groots uit te pakken zoals het een royal betaamt. Met een couture-jurk (van Azzi & Osta), de familietiara, een koetsje, en een gastenlijst vol andere Duitse prinsen en aristocraten.

Schaumburg-Lippe Palmette Tiara

Op het hoofd van Fürstin Mahkameh schittert de Schaumburg-Lippe Palmette Tiara, die eerder gedragen werd door de moeder van prins Alexander én door zijn twee eerdere vrouwen. Van 1993 tot 2002 was hij getrouwd met prinses Marie-Louise van Sayn-Wittgenstein-Berleburg (of kortweg 'Lilly'), met wie prins Alexander een zoon heeft, de 27-jarige erfprins Heinrich Donatus. Dat de bruidegom het nog altijd goed kan vinden met zijn ex, bleek wel uit het feit dat Lilly bruidsmeisje mocht zijn en ze Mahkameh 'de ware' noemde voor haar ex. Van 2007 tot 2018 was de prins van Schaumburg-Lippe getrouwd met Nadja Anna Zsoeks, met wie hij twee dochters heeft: prinses Friederike en prinses Philomena.

Naast prinses Lilly stonden onder andere prins Guillaume en prinses Sibilla van Luxemburg, prins Ernst August en prinses Ekaterina van Hannover en de graaf en gravin van St Andrews op de gastenlijst.

Fürst en Fürstin

De Iraanse concertpianiste mag zich nu dus de nieuwe Fürstin noemen, maar al ruim honderd jaar heeft het voormalige staatje Schamburg-Lippe geen monarch meer. Toch staat Mahkameh, naast die titel en tiara, een aardig koninklijk leventje te wachten. De pasgetrouwde royals wonen in Schloss Bückeburg, geen verkeerd optrekje als je het ons vraagt. We zien wel even door de vingers dat het paleisje ook deels opengesteld is voor publiek. Ruimte genoeg, toch?

Bron: Tatler, Hola | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook