‘Deze landen doet prinses Amalia aan tijdens haar tussenjaar’

De precieze reisplannen van de kroonprinses blijven een groot mysterie.

De kans is heel groot dat we pas ná haar tussenjaar te horen krijgen wat prinses Amalia precies heeft gedaan. Toch zijn er wel veel vermoedens over de reis- en stageplannen van de kroonprinses.

Argentinië? Ongetwijfeld

Voor Argentinië geldt nog altijd eensstrikt reisadvies, en na de felle kritiek op haar ouders zal prinses Amalia de misstap niet maken om toch naar Zuid-Amerika af te reizen. Maar als de maatregelen het binnenkort toelaten, kan het moederland van Máxima zeker een bezoekje van prinses Amalia verwachten. Het zou in ieder geval een voor de hand liggende keuze zijn voor de kroonprinses. Amalia spreekt de taal en heeft er familie, maar kan er ook nog veel ontdekken. Zoals het 'normale leven'. “Gewoon even een maand of twee maanden niemand zijn, niet herkend worden. In Patagonië misschien als serveerster werken bij het restaurant van haar oom“, speculeerde Marc van der Linden eerder al in RTL Boulevard.

Kenia en Zuid-Afrika

Ook Kenia staat hoog op het lijstje. Daarmee zou prinses Amalia alvast in de voetsporen van haar vader treden, want Willem-Alexander werkte er eerder als vrijwilliger/piloot voor hulporganisaties AMREF en de Kenya Wildlife Service. De koning zou warme herinneringen hebben aan het land én de nodige connecties voor zijn dochter.

Daarnaast klinken de geruchten dat Amalia in Zuid-Afrika kan verblijven, waar de Oranjes ook (natuurbeschermings)relaties hebben. Wat in ieder geval zeker is, is dat de kroonprinses niet in haar eentje rondreist. Er moeten meerdere beveiligers mee, zodat ze elkaar af kunnen wisselen, en ook zouden er vorig jaar een aantal 'jonge dames' aangenomen zijn als reisgezelschap voor Amalia.

Reizen door Nederland

Maar de prinses zal, helemaal na haar achttiende verjaardag, ook gewoon hier en daar in Nederland haar gezicht laten zien. Met de volwassenheid komen toch net dat beetje extra zichtbaarheid en meer koninklijke verplichtingen. Dat ze komend jaar een keer een lintje knipt ergens in Groningen of meegaat naar Koningsdag in Maastricht is dus helemaal niet uitgesloten. Bovendien liet prins Willem-Alexander eerder weten dat zijn dochter nog helemaal geen stageplek heeft gevonden en dat de plannen voor haar reizen nog niet vastliggen.

Documentaire

Hoe het jaar van prinses Amalia er ook uit komt te zien, we gaan er zeer waarschijnlijk meer over horen. Volgens Marc van der Linden wordt er zelfs een documentaire gemaakt over haar reis. “Er wordt een documentaire gemaakt over Amalia met een deel van de reizen”, meent de royaltykenner. Met daarin in ieder geval een deel van het antwoord op de vraag wat de kroonprinses met haar vrije gap year heeft gedaan.

Bron: RTL Boulevard, Royalty Online | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws