Eco-prins Charles: ‘Mijn auto rijdt op wijn en oude kaas’

De prins van Wales gaat voor een duurzame (maar luxe!) leefstijl.

Prins Charles is bezig om te verduurzamen. De prins van Wales heeft niet alleen zijn dieet aangepast, maar ook zijn koninklijke residenties én de brandstof voor zijn auto.

Duurzamer leven

In een interview met de BBC geeft de prins van Wales toe dat hij zijn dieet heeft gewijzigd, omdat hij duurzamer wil leven. “Ik eet twee dagen per week geen vlees en vis en ik eet één dag per week geen zuivelproducten”, legt de toekomstige koning uit. “Als er meer mensen zijn die dit doen, zou het een stuk beter gaan met het milieu.”

Auto op wijn en kaas

Charles heeft niet alleen iets aan zijn eigen leefstijl veranderd, ook zijn auto heeft een bijzondere upgrade gekregen. De prins rijdt al vijf decennia rond in een Aston Martin. Deze bolide heeft hij omgebouwd, zodat het kan rijden op “overtollige Engelse witte wijn en oude kaas” zoals hij het zelf beschrijft. Het voertuig rijdt nu op een brandstofmengsel dat voor 85 procent uit bio-ethanol bestaat en voor de overig 15 procent uit loodvrije benzine. Wij gebruiken wijn en kaas liever als onze éigen brandstof, maar ieder z'n ding, natuurlijk.

Zonnepanelen

En daar laat de eco-kroonprins het niet bij. In het interview, dat plaatsvond in Prince George's Wood, een arboretum dat Charles voor zijn kleinzoon heeft geplant in de tuinen van Birkhall, zijn huis op het landgoed Balmoral in Aberdeen, vertelde de prins dat hij ook zijn koninklijke residenties aan het verduurzamen is. Zo gebruikt hij biomassaketelsystemen in Brikhall en liggen er zonnepanelen op het Londense Clarence House én op de boerderijgebouwen van Highgrove, zijn huis in Gloucestershire. Kan iemand Charles vertellen dat je nog minder energie verbruikt wanneer je gewoon één paleisje bewoont?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws