Harry en Meghan hebben wederom nieuwe inkomstenbron 

'Als we in elkaar investeren, veranderen we de wereld.'

Lees ook

Harry en Meghan hebben weer een nieuwe inkomstenbron gevonden. Dit keer stappen de Sussex'jes de financiële wereld van New York binnen, iets wat Meghan eerder te hoog gegrepen vond.

Nieuwe stap

Sinds Harry en Meghan hun koninklijke taken hebben neergelegd, moeten ze zelf zorgen dat er brood op de plank komt. En daar draait het stel z'n hand niet voor om, zo hebben we de afgelopen tijd gemerkt. Eerder sloten ze deals met Netflix en Spotify, naast hun eigen stichting Archewell. Daarnaast heeft Harry zelfs een heuse kantoorbaan. Alles onder het mom van liefdadigheid, wat de twee nog altijd als hun duty zien.

De Sussex'jes gaan nu opnieuw voor een verrassende nieuwe stap in hun carrières. Het stel gaat investeren op de financiële markt! Ze gaan aan de slag bij het New Yorkse Ethic, een investeringsmaatschappij dat vermogende klanten adviseert over hoe ze hun geld duurzamer kunnen beleggen, waarbij kwesties als mensenrechten en klimaatverandering hoog in het vaandel staan. Hier worden ze impactpartners en investeerders. “Als we in elkaar investeren, veranderen we de wereld…”, laten Harry en Meghan weten in een gezamenlijke verklaring. “Wij zijn van mening dat het tijd is dat meer mensen aan tafel gaan zitten wanneer er beslissingen worden genomen die van invloed zijn op iedereen. We willen de aard van beleggen heroverwegen om de wereldwijde problemen waarmee we allemaal worden geconfronteerd, op te lossen”, legt het stel uit. “Dit is een van de manieren waarop we onze waarden in de praktijk brengen.”

‘Te chique’

Het is een stap waarvan Meghan nooit gedacht had dat ze die zou nemen, vertelt ze in een interview met The New York Times. “In het milieu waar ik vandaan kom, spreek je niet over investeren. Je hebt de luxe niet om te investeren. Het klinkt te chic.”

Maar een glanzende acteercarrière en een paar jaar als royal verder, is het wél voor Meghan weggelegd. Ethic is in ieder geval ontzettend blij met de komst van de Sussex'jes. “Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, delen veel waarden met ons, en we vermoeden ook met velen van jullie. Daarom zijn we zo enthousiast dat ze zich bij ons aansluiten als impactpartners”, zeggen zij in een verklaring. “Ze zijn zeer toegewijd aan het helpen aanpakken van de bepalende problemen van onze tijd – zoals klimaat, gendergelijkheid, gezondheid, raciale rechtvaardigheid, mensenrechten en het versterken van de democratie – en begrijpen dat deze problemen met elkaar verbonden zijn.”

Bron: Hello! Magazine, BBC | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook