Harry en Meghan: ‘De doop van Lilibet staat nog niet vast’

'Tot nu toe zijn het allemaal geruchten', laat de woordvoerder van de Sussex'jes weten.

Over de doop van Lilibet Diana, het dochtertje van prins Harry en hertogin Meghan, is al veel gezegd en geschreven. Krijgt ze toch een royal doop in Windsor? Of is er al een kleine ceremonie in Californië geweest? Een woordvoerder van de Sussex'jes maakt korte metten met alle speculaties.

Windsor of Californië

De insiders die informatie over prins Harry, Meghan Markle en hun gezinnetje naar buiten brengen, spreken elkaar de laatste tijd regelmatig tegen. De één claimt dat de Sussex'jes inzetten op een koninklijke doop in Windsor, Engeland, de ander beweert dat Lili gedoopt gaat worden bij een Episcopaalse kerk in Californië. De Engelse krant Telegraph vroeg de hertog en hertogin van Sussex om duidelijkheid en kreeg antwoord van hun woordvoerder.

Speculaties

“De plannen liggen nog niet vast”, laat de woordvoerder weten. Alle beweringen dat er al een draaiboek klaarligt in Windsor of in LA zijn 'enkel speculaties.' Het schijnt een lastige beslissing te zijn voor Harry en Meghan. Hun nieuwe leven is in de Verenigde Staten, maar als Harry zijn familie bij de doop wil hebben zullen ze toch eerder voor Windsor kiezen. Bovendien hoort Lili niet automatisch bij de Church of England, de kerk waar alle Britse royals toe behoren, wanneer ze buiten het Verenigd Koninkrijk wordt gedoopt. Maar of Harry en Meghan na hun exit nog kunnen aankloppen bij de familie voor een koninklijke traditie?

Familiefoto na de doop van Archie, 2019. Beeld: BrunoPress

De doop van Lili blijft voorlopig dus nog in nevelen gehuld – net als die van haar achterneefjes en -nichtje. De Queen verwelkomde naast naamgenoot Lilibet nog drie achterkleinkinderen dit jaar: Lucas Tindall, August Brooksbank en Sienna Mapelli Mozzi. Van allen is nog niet bekend wanneer ze gedoopt zullen worden, of dat ze dat misschien al zijn.

Bron: Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws