Ontdek nieuwe films en series met een Netflix VPN

Netflix bijna uitgespeeld? Zo krijg je toegang tot een groter aanbod.

Lees ook

Een Netflix VPN is een VPN die speciaal is gericht op streamen. Dat merk je bijvoorbeeld aan de snelheid en de stabiliteit. Om te kunnen streamen, heb je deze twee dingen nodig. Anders zal de verbinding haperen en stotteren. Daarnaast heeft een Netflix VPN verschillende serverlocaties beschikbaar. Dat is ook wel nodig, want streamingdiensten willen nog wel eens VPN’s blokkeren, omdat het tegen de algemene voorwaarden is om er eentje te gebruiken.

Je kunt met een Netflix VPN een groter aanbod van films en series zien, omdat de regioblokkade opgeheven wordt. Je werkt er omheen, door te verbinden met een server in het buitenland.

Gelimiteerd aanbod door regioblokkade

Op diensten als Netflix wordt gewerkt met regioblokkades. Dat zijn blokkades die ervoor zorgen dat bepaald aanbod niet toegankelijk is voor mensen uit bepaalde landen. Dat heeft vooral te maken met auteursrechtenkwesties. Streamingdiensten kopen de licenties van een film of serie voor bepaalde landen. Het is onmogelijk om voor alle landen een licentie te kopen, voor elke film of serie. Soms wordt er simpelweg geen licentie gegeven. En dan moet de streamingdienst dus voorkomen dat mensen uit andere landen kunnen kijken.

Je kunt alsnog kijken door een VPN te gebruiken. Door een VPN te gebruiken die verbindt met Amerika, lijkt het voor streamingdiensten net alsof je in Amerika zit. Het IP-adres van de VPN wordt immers uitgeleend en bijvoorbeeld Netflix controleert je locatie aan de hand van je IP-adres. Zo wordt er dus een groter aanbod beschikbaar, ook al mag je die eigenlijk niet zien.

Is een Netflix VPN legaal?

Nu we al twee keer hebben aangeduid dat je eigenlijk geen VPN mag gebruiken om Netflix te kijken, vraag je je misschien af of dit wel legaal is. Krijg je geen gedoe met bijvoorbeeld de Stichting BREIN? Het antwoord is: ‘Nee, je krijgt er geen gedoe mee.’ Het gebruik van een VPN is in Nederland volstrekt legaal. Voor welk doeleinde dan ook. Of je nu gewoon wat anoniemer wilt surfen, of in dit geval om regioblokkades heen wilt werken.

Daarentegen vindt Netflix het gebruik van een VPN niet goed. In de algemene voorwaarden van de dienst staat dat je geen VPN mag gebruiken om te kijken. Doe je dat wel? Dan kan je account gesloten worden en mag je niet meer kijken. In de praktijk is dat overigens niet gebeurd. Netflix pakt daarentegen wel de aanbieders van VPN’s aan.

Proefabonnement nemen

Wil je testen of je daadwerkelijk kunt kijken met de VPN? Dan kun je vaak een proefabonnement nemen bij een aanbieder. Dan kun je de dienst gebruiken alsof je een volledig betalend lid bent. Er zijn dus geen beperkingen. Soms kan dit ook in de vorm van een ‘niet-goed-geld-terug-garantie’. Zeg je dan binnen bijvoorbeeld 14 dagen op dan krijg je je geld terug.

Een Netflix VPN is een goede investering als je veelvuldig kijkt en de Nederlandse Netflix bijna uitgespeeld hebt. Voor een paar euro per maand geniet je van een veel groter aanbod.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook