5 modetrends die je deze winter niet mag missen

Deze winter staat er een aantal fijne modetrends centraal.

De dagen worden korter en de temperaturen worden lager. Dat betekent dat het najaar weer voor de deur staat. Om je goed voor te bereiden op misschien wel de koudste winter in 100 jaar raden we je aan om je garderobe eens flink om te gooien.

Het is namelijk tijd om je lekkere warme, comfy kleding weer tevoorschijn te halen. Deze winter staat er een aantal fijne modetrends centraal. Denk onder andere aan oversized truien en camelkleurige jassen.

Post-COVID fashion betekent comfort voorop

Deze winter zien we veel zogeheten ‘post-pandemic’ invloeden in de mode terug. Dat zijn modetrends die mede door de pandemie ontstaan zijn. Eén daarvan is de trend van comfortabele kleding met een sportieve twist. Die sportleggings, oversized shirts en heerlijke hoodies die je normaal misschien alleen naar de sportschool droeg, werden ineens ook gewoon in huis gedragen.

Op die trend borduren we deze winter nog even voort met zachte stoffen, oversized kleding en warme oversized truien. Aanrader: combineer comfy kleding met stijlvolle items voor een te gekke look. Een classy joggingbroek staat perfect boven een paar hakken en bij een witte blouse. Draag er een wollen jas of een colbert overheen en je look is klaar.

Tricot jurken voor een warme en stijlvolle look

Langzaam maar zeker zien we uiteraard ook meer dan alleen comfortabele kleding met een sportieve twist. Natuurlijk is die legging of die hoodie heerlijk, maar soms wil het oog toch ook wat. Gelukkig is er een aantal items dat én lekker zit én er mooi uitziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tricot jurk? Tricot is een materiaal dat deze winter helemaal hot en happening is.

Zo’n jurk bestaat uit een zachte stof die heel fijn gebreid is. Dat resulteert in een comfortabel jurk die er niet alleen prachtig uitziet, maar die ook nog eens heel lekker zit. In de modecollecties zien we verschillende soorten tricot jurken. Kies je voor een modekleur dan ga je voor een mooie neutrale kleur, zoals beige, bruin of roomwit. Ook zijn er allerlei felle kleuren tricot jurken te koop, zoals paars, roze en zelfs oranje.

Camelkleurige jassen zijn voor altijd tijdloos

Als er een soort jas is waar je eigenlijk iedere herfst en winter mee scoort dan is het wel de camelkleurige mantel. Dit soort jassen zien we elk najaar weer terug en dat is met een reden: ze zijn tijdloos en kunnen elk jaar weer opnieuw worden gedragen. Daarom raden we je aan om in ieder geval één keer een goede investering in zo’n jas te maken, zodat je er jaar na jaar van kunt genieten. Het is niet voor niets het geval dat de royals iedere herfst in camel jassen te vinden zijn.

Een camel coat combineer je op verschillende manieren. Draag het bijvoorbeeld boven een strakke zwarte jeans met een paar Chelsea boots of ga voor een combinatie met een mooie jurk. Wat ook helemaal past deze winter is een combinatie met een zachte (jogging)broek en een paar opvallende laarzen. Maak de camel coat écht je eigen jas en je hebt er een jas voor het leven bij.

Platformschoenen en naaldhakken in de winter van 2022

Uiteraard moet je ook iets aan je voeten dragen deze winter. Er is een groot aantal schoenentrends te vinden waardoor het misschien maar moeilijk is om een paar schoenen te kiezen. De meest opvallende trend is die van de platformschoen. Deze te gekke 90s schoen is weer helemaal terug van weggeweest. Check bijvoorbeeld het aanbod van Tommy Hilfiger op Omoda voor een duidelijk overzicht van platformschoenen.

De standaard witte sneaker is óók gewoon nog in de mode dit winterse seizoen. Om je look toch net een beetje extra pit te geven gaat die witte sneaker de hoogte in met een paar platforms. Vind je die hoogte wel wat, maar ben je meer op zoek naar een vrouwelijke schoen? Dan is de naaldhak misschien iets voor jou. Naaldhakken zijn hét voorbeeld van post-covid schoenen die we uit de kast gaan trekken om eindelijk weer eens een feestje te vieren.

Go big or go home: oversized kleding blijft

Tot slot is er nog een trend waar we het afgelopen jaar behoorlijk fan van waren: oversized kleding. Deze modetrend past goed in de comfy stijl waarin we comfortabele kleding combineren met stijlvolle en sportieve items. Oversized kleding zit gelukkig niet alleen lekker – je kunt er ook nog van alles mee op het gebied van fashion. Een oversized shirt met een toffe print staat bijvoorbeeld tof op een strakke legging of broek.

Ga je liever voor een oversized broek dan combineer je die met een strakke top of een cropped trui. Binnen deze trend draait het om het evenwicht vinden waarbij je oversized kleding op de juiste manier combineert met een kledingstuk van een ‘normale’ size. Ook hierbij kun je meerdere trends met elkaar combineren. Ga bijvoorbeeld voor een grote wollen jurk met een camel coat of kies voor een oversized trui met een zachte legging en platformschoenen.

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws