Onthuld: dit is het dieetgeheim van Meghan Markle

En nee, het heeft niks te maken met voeding en beweging.

Meghan Markle ziet eruit om door een ringetje te halen! En hoewel ze altijd al prachtig was, is de hertogin van Sussex de afgelopen jaren flink afgevallen. Benieuwd hoe Meghan in shape blijft? Haar voormalig trainer geeft antwoord.

Lichaamshouding

Zoals het een echte celebrity betaamt, sportte Meghan tijdens haar acteercarrière met een personal trainer. Haar voormalig trainer, Criag McNamee, doet een boekje open over het trainingsschema van de hertogin. En nee, dat heeft niks te maken met voeding of beweging. Het geheim heeft alles te maken met houding. McNamee legt uit dat ze veel tijd besteedden aan het perfectioneren van haar lichaamshouding, omdat dit zou kunnen bijdragen aan gewichtsverlies. “Over het algemeen waren we bezig met het hele lichaam”, vertelde hij aan Women's Health. “En aangezien Meghan acteerde en op het grote scherm te zien was, hebben we ons echt gefocust op lichaamshouding.”

Gunstig effect

De training bestond uit oefeningen voor de bilspieren, rug en hamstrings, maar ook de buikspieren, rug en bekken werden niet overgeslagen. Therapeut Eleanor Burt beaamt dat zo'n aanpak een gunstig effect op gewichtsverlies kan hebben. “Een goede houding gaat verder dan alleen 'rechtop zitten' of 'rechtop staan'. Het houdt ook in dat je een behoorlijke bewegingsvrijheid moet behouden voor elke spier en elk gewricht in het lichaam”, zegt zij tegen Hello! Magazine.

“De reden dat een goede houding helpt bij het afvallen, is omdat het de efficiëntie van praktisch alle systemen in het lichaam bevordert”, legt Burt uit. “Het lichaam werkt als een eenheid, dus de functie van je bewegingsapparaat (of het gebrek daaraan) is van invloed op hoe goed je kunt denken, ademen, voedsel verteren en afval verdrijven.” Eleanor voegt daaraan toe dat lichaamsbeweging indirect wel zal helpen bij gewichtsverlies. “Omdat beweging ook direct helpt bij een snellere spierversteviging.”

Onderuitgezakte houding

Voortaan letten we dus nog een beetje extra op onze houding. “Als je vaak in een onderuitgezakte houding zit, zul je dit merken aan de interne organen, spijsvertering en ademhaling”, aldus Burt. Wanneer je vervolgens gaat trainen in de sportschool, zul je hier niet op dezelfde manier van profiteren als iemand die altijd een goede houding heeft. Je houdt last van bepaalde beperkingen in je lichaam, waardoor je hartslag hoger is en sommige spieren harder moeten werken. Dus hoewel een goede nachtrust, gezond eten en voldoende bewegen nooit verkeerd zijn voor een goede (mentale) gezondheid, is lichaamshouding key voor Meghan Markle. Good to know!

Bron: Hello! Megazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws