Beau Monde’s Weekendtips

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan.

Trends op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan (voor zover mogelijk). Kortom, álles wat jouw leven die glamourtouch geeft.

Een Afternoon Tea van Waldorf Astoria + Dolce&Gabbana

Luxe patisserie in een prachtige setting? Dat is de nieuwe, exclusieve Afternoon Tea die Waldorf Astoria Amsterdam in samenwerking met Dolce&Gabbana heeft ontwikkeld. De zoete en hartige heerlijkheden – geïnspireerd op het zonnige Sicilië – zijn sensationeel én een feest om naar te kijken. Denk aan citroen-pistache Scones, gelato met perzik, amaretto en pistou en tomaat met mousse van zongedroogde cherrytomaatjes en groene olijven. Onweerstaanbaar! De Dolce&Gabbana Afternoon Tea kost 58,50 euro en wordt vanaf 8 oktober 2021 geserveerd op vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 tot 17.00 uur in Peacock Alley. Tijdens de Afternoon Tea kun je ook nog eens genieten van live pianomuziek. Liever thuis theedrinken? Via Luxury at Home is het mogelijk om de Afternoon Tea te bestellen en in het Waldorf Astoria Amsterdam op te halen.

MICHELIN Special: Boompjes Restaurant

Ken je de MICHELIN Specials al? Dit is een selectie aan restaurants met een MICHELIN-waardering die een bestaand menu tegen een gereduceerd tarief bieden. Een daarvan is Boompjes Restaurant in Overleen. Hier serveren ze een menu waar groente de hoofdrol speelt en dat is niet zomaar, want chef Jaap Volman heeft ervaring opgedaan bij Restaurant Bolenius, een restaurant dat onlangs nog een MICHELIN Green Star heeft ontvangen. Een diner bij Boompjes is een ervaring die je niet snel vergeet. Denk bijvoorbeeld aan een menu bestaande uit bloemkoolrisotto met boekweit en mierikswortel of een gerecht van bieten, morielje en paarse wortel. Reserveren via The Fork doe je hier.

Kunst op straat

De herfst is inmiddels in volle gang, maar buiten is nog altijd genoeg leuks te beleven. Kunst kijken in een unieke setting bijvoorbeeld! STRAAT is hét graffiti en street art museum gelegen in een oude lasloods bij de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Geïnspireerd door de straatkunst op het NDSM-terrein, is enkele jaren geleden met een klein en betrokken team het idee ontstaan om een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. Vandaag de dag bestaat de collectie uit ruim 150 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd.

Herfst in de natuur

De herfst is het allermooiste moment om te genieten van de Nederlandse natuur. Maar wel met het nodige comfort, graag, zoals in deze luxe getaway in de bossen van Norg waar je even helemaal tot rust komt. Deze inspirerende locatie is voorzien van alle denkbare gemakken, zoals een uitgebreide keuken, één slaapkamer en ruime woonkamer. Maar de unieke extra’s maken dit verblijf compleet: de buiten sauna en de hottub zijn dé plekken om helemaal te ontspannen. Hier maak je lange wandelingen door de bossen. Bij terugkomst in het natuurhuisje staat er een openhaard in de woonkamer klaar om op te warmen. Of neem plaats aan de vuurkorf buiten en geniet van deze quality time.

Dutch Design Week x Airbnb

Van 16 tot en met 24 oktober vindt Dutch Design Week plaats in Eindhoven – een goed moment om een paar unieke Airbnbs in Nederland in het zonnetje te zetten. Zin in een overnachting in de natuur? Dit prachtige chalet in Drenthe heeft een Dutch Design Award op zijn naam staan en we snappen wel waarom. Je verblijft er in een waar kunstwerk, omringd door het groen. (Die knalroze zithoek doet ons hart ook sneller kloppen!)

Liever een citytrip in eigen land? Dan tippen we deze loft in Eindhoven, gelegen in een stunning oud schoolgebouw en met een groot eigen dakterras. Industrieel, charmant en supercentraal. Boeken maar!

Beeld: iStock

Laatste nieuws