Twinning! Hertogin Kate en gravin Sophie schitteren in het donkergroen

Leuk om te zien hoe Kate een heel nieuwe draai geeft aan een oude jas.

Lees ook

We komen er al een beetje door in de kerstsferen, al het donkergroen dat we deze week voorbij zagen komen bij de hertogin van Cambridge en de gravin van Wessex.

Modekleur donkergroen

Donkergroen is één van de kleuren die we dit modeseizoen naar verluidt veel gaan zien – en hertogin Kate lijkt helemaal op de hoogte van die trend. Woensdag bezocht ze samen met prins William een duurzaamheidsevenement in Kew Gardens, de botanische tuin van Londen. En met zo'n thema en locatie móet je natuurlijk wel voor een groene outfit kiezen.

Beeld: BrunoPress

Het is echter niet alleen de kleur die de outfit een duurzaam tintje geeft. Kate draagt wel vaker een ouder kledingstuk, maar met 'oud' bedoelen we dan dat hij van vorig seizoen is. Deze jas (van Erdem) heeft de hertogin al een stuk langer in haar kast hangen. Hij komt uit een collectie uit 2013 en Kate heeft hem sindsdien meerdere keren gedragen, onder andere tijdens de tour door Australië en Nieuw-Zeeland in 2014.

Zelfde jas, nieuwe styling

Maar veelzijdig is de Kermit-kleurige mantel zeker! Links zien we hoe Kate hem in 2014 droeg, dichtgeritst over een groene jurk heen. Zeven jaar later stijlt ze hem op een heel andere manier, met een groene top en zwarte flared jeans.

Beeld: BrunoPress

Sophie van Wessex

De hertogin van Cambridge is niet de enige die de kerstige modekleur weer omarmt, ook Sophie, gravin van Wessex is fan. De vrouw van prins Edward droeg een grasgroene broek die leuk zou kleuren bij de outfit van nichtje Kate. En dat bij een werkbezoek zonder duurzaam of botanisch tintje: Sophie motiveert hier kinderen om hun ogen te laten testen, ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Zicht.

Afgelopen woensdag stak de gravin zich ook al in het donkergroen met een pak van Victoria Beckham (à 1300 pond) en liet ze zien hoe flatterend de modekleur kan zijn. Wij duiken ook in onze kast om weer een paar gouwe groene oude outfits tevoorschijn te halen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress, The Royal Family

Laatste nieuws

Zie ook