Sweet Sixteen! Jarige prins Christian trakteert op nieuwe foto’s

Van harte!

Lees ook

De oudste zoon van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken blaast vandaag alweer zestien kaarsjes uit en deelt voor de gelegenheid een nieuw kiekje vanaf zijn kostschool.

16 jaar

De tijd vliegt! Prins Christian, de oudste van vier kinderen en de toekomstige kroonprins van Denemarken, viert vandaag zijn sweet sixteen. En bij zo'n mijlpaal horen natuurlijk nieuwe portretfoto's! Christian vergezelt zijn vader en oma, koningin Margrethe, steeds vaker in het openbaar, dus we weten heus wel hoe hij er inmiddels uitziet. Maar het blijft toch aardig, die verjaardagsportretten. Al helemaal als het een leuk opgedroogde prins betreft.

Vanaf de kostschool

De foto's zijn genomen bij de kostschool waar prins Christian sinds dit schooljaar naar toe gaat. In tegenstelling tot een hoop andere jonge royals (prinses Alexia, prinses Leonor, prinses Elisabeth, graaf Claus-Casimir…) bevindt de Deense prins zich niet over de grens, in een land ver van huis. Zijn school, Herlufsholm, ligt nog geen 100 kilometer van het ouderlijk paleis. Hij reist dus makkelijk terug naar Kopenhagen om als kroonprins-in-opleiding zo nu en dan een koninklijk bezoek bij te wonen.

Beeld: BrunoPress

Van harte, prins Christian!

Beeld: BrunoPress, Instagram Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook