De grote ergernis van prins George

Nu al zet de 8-jarige prins zich na schooltijd in voor een goed doel.

Lees ook

Prins William is op de duurzame toer en daarmee is hij niet de enige in huis. In een interview vertelt de hertog van Cambridge dat prins George een milieu-activist in de dop is.

Een miljoen

Dit weekend vindt de eerste uitreiking van de Earthshot Prize plaatst, een prijs die in het leven werd geroepen door prins William en David Attenborough, bedoeld voor mensen die hun steentje bijdragen aan klimaatbescherming. De winnaar ontvangt een leuk bedrag van een miljoen pond. Een beetje gul zijn moet ook wel, want gisteren mopperde de hertog van Cambridge nog dat miljardairs hun centen beter kunnen besteden aan het redden van het klimaat in plaats van aan vakanties in de ruimte. En aangezien Wills er zelf óók warmpjes bij zit, is dit het moment om het goede voorbeeld te geven.

In de aanloop naar het evenement laat prins William zich veel uit over zijn eigen groene gewoonten. En niet alleen die van hem zelf, ook die van zijn jonge gezin. Vooral prins George, zijn oudste zoon, bekommert zich om het milieu.

Plastic rapen

Wat blijkt? De 8-jarige prins George is nu al enorm gefrustreerd door al het zwerfafval dat hij dagelijks ziet. Na schooltijd staat George met zijn prikstok of afvalgrijper bij het schoolplein om alle rommel op te ruimen. “Hij snapt het gewoon niet”, vertelt prins William daarover. “Hij denkt: 'Ik ruim het toch op? Waarom komt het steeds terug?'”

George, Charlotte en Louis

Zwerfafval is een grote ergernis van de jonge prins, die zich volgens William al veel zorgen maakt over zijn leefomgeving. “Hij is zich er zeer van bewust, meer dan de andere twee kinderen momenteel. Charlotte is nog steeds een beetje jong. Ze weet het nog niet zo goed. En Louis geniet gewoon de hele tijd van buitenspelen. Hij leeft zo ongeveer buiten. Ik denk dat ze wel langzaam begrijpen dat deze dingen van belang zijn. Maar als je zo jong bent, dan wil je gewoon plezier maken en ervan genieten. Ik voel me er slecht over, ik wil deze last niet op hun schouders leggen.”

“Ik zou het heel erg vinden als George over een jaar of dertig ook zo’n interview geeft en dan hetzelfde moet vertellen als wat ik nu doe. Want dan is het waarschijnlijk al te laat”, geeft prins William nog mee.

David Attenborough, de hertog en hertogin van Cambridge, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Beeld: BrunoPress.

Met zijn duurzame gewoonte treedt prins George in de voetsporen van opa Charles, die zich al jaren uitspreekt ten behoeve van milieubescherming. Onlangs liet de prins nog weten dat een van zijn paleizen nu vol zonnepanelen ligt en dat zijn auto op 'wijn en resten oude kaas' rijdt.

Bron: Vorsten, Hello! Magazine, Duke and Duchess of Cambridge | Beeld: BrunoPress, HRH The Duchess of Cambridge

Laatste nieuws

Zie ook