Waarom prinses Anne twee bijna identieke verlovingsringen kreeg

De prinses is twee keer getrouwd, en de verlovingsringen leken verdacht veel op elkaar.

Lees ook

Prinses Anne is twee keer getrouwd – en dus is er twee keer een verlovingsring om haar vinger geschoven. Echter leken deze ringen verdacht veel op elkaar. Waarom? Het heeft alles te maken met de persoonlijke voorkeuren van de prinses.

Bijna identiek

In 1992 trouwde prinses Anne met Sir Timothy Laurence. Tijdens het aanzoek schoof hij een prachtige saffieren ring om de vingers van de aanstaande bruid. Die komt me bekend voor, moet Anne gedacht hebben. Want het was niet de eerste keer dat de dochter van de koningin een fonkelend blauw juweel kreeg. In haar eerste huwelijk, met Mark Philips, had ze namelijk een verlovingsring die hier verdacht veel op leek.

De verschillen tussen de ringen zijn minimaal, maar ze zijn er wel. De eerste verlovingsring had een opvallende blauwe steen in het midden, die aan weeszijden werd aangevuld met een heldere diamant. De verlovingsring van Timothy had een ovalen steen in het midden, geflankeerd door diamanten. Deze keer echter met een trio van sprankelende edelstenen. Volgens verlovingsringspecialist Max Stone van Seven Stone is de eerste ring van Anne zo'n 11.800 euro waard en heeft haar huidige juweel een waarde van bijna 30.000 euro. Ka-ching!

Liefde voor saffier

“Het is interessant dat prinses Anne verlovingsringen van saffier ontving in plaats van traditionele diamanten ringen”, aldus Stone. “Blauwe saffieren worden vaak gelinkt aan mensen die respectvol, loyaal, hardwerkend en eerlijk zijn, wat deze ringen alleen maar specialer maakt” De prinses is niet de enige royal met een voorliefde voor gekleurde edelstenen, weet Max te vertellen: “Prinses Diana had ook de beroemde blauwe saffierring, die nu in handen is van Kate Middleton.”

Dat Anne twee bijna identieke verlovingsringen heeft gehad, heeft dus alles te maken met haar persoonlijke voorkeur voor saffier. “Het is duidelijk dat de koninklijke familie fan is van saffieren, een steen waarvan traditioneel wordt aangenomen dat deze overvloed en zegeningen aantrekt. Historisch gezien werd het gebruikt om te beschermen tegen negatieve energie, maar ook om de geest te kalmeren, de intuïtie te versterken en spirituele helderheid uit te nodigen”, legt de specialist uit. Wij snappen wel dat de royal ladies voor een saffieren ring gaan!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook