Who wears it best? Prins William en hertogin Kate schitteren op de groene loper

Hé, waar kennen we die jurk ook alweer van?

Opnieuw een glam event voor prins William en Duchess Kate! Afgelopen zondag lieten de Cambridge'jes zich van hun beste kant zien op de rode groene loper.

Williams nieuwste project

De laatste maanden heeft prins William een nieuw stokpaardje: de Earthshot Prize. De 'eco Oscars' wordt de prijs inmiddels al genoemd. Het moet een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van duurzaamheid worden, de klimaatredder met het beste idee vangt maar liefst 1 miljoen pond. Voor de feestelijke uitreiking afgelopen zondagavond wist de prins heel wat bekende namen te strikken – denk actrice Emma Watson, zanger Ed Sheeran en koningin Rania van Jordanië. Zelf kwamen de Cambridge's ook glamourously over de groene loper.

Regal rewears

Prins William en hertogin Kate snapten het goed: bij een evenement dat in het teken van duurzaamheid staat, kun je niet in een gloednieuwe outfit verschijnen, maar ‘recycle’ je iets ouds. De hertogin van Cambridge koos voor een lila avondjapon die al tien jaar lang in haar kast hangt, ze droeg hem namelijk voor het laatst in 2011, bij een BAFTA-evenement. De robe is van Alexander McQueen (inderdaad, het label achter haar bruidsjurk!) en blijkbaar een tijdloos item, want ook anno 2021 doet-ie het nog goed.

Beeld: BrunoPress

Ook prins William hergebruikt zijn oude kloffie. Het groene, fluwelen jasje droeg hij twee jaar geleden ook naar een gala. Nu geeft hij het een nieuwe twist door 'm te combineren met een turtleneck. Zou hij naar het stijladvies van Kate hebben geluisterd?

Oud & nieuw

Het is natuurlijk makkelijker om een ouder jasje een nieuw leven in te blazen dan een volledige avondjapon, maar Kate heeft het goed opgelost. De oorspronkelijke witte riem van de jurk heeft ze vervangen door een gouden glitterceintuur en ook kiest ze voor andere sieraden. De oorbellen zijn bovendien ook 'oud'. De hertogin van Cambridge droeg ze eerder naar de bruiloft van Pippa Middleton.

Links Kate in haar avondjapon in 2021, rechts in dezelfde jurk in 2011.

Beeld: BrunoPress

Ook aan haar kapsel gaf Kate een andere draai. Nog steeds losse lokken, maar duidelijk een andere golf en een bijzondere voor-achter-scheiding!

Beeld: BrunoPress

Eco-event

Naast de sustainable dresscode waren er nog meer ecologische foefjes op het evenement. Zo arriveerde er geen enkele gast met het vliegtuig in Londen en werd de elektronica voor de muziekoptredens aangedreven door fietsers. Ook voor volgend jaar staat de Earthshot Prize weer op de planning en zal het evenement in de Verenigde Staten worden gehouden. Zouden dan prins Harry en hertogin Meghan ook van de partij zijn?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws