Prinses Aimée jarig: wie is deze prinses ook alweer?

De prinses blaast vandaag 44 kaarsjes uit!

Lees ook

Prinses Aimée is vandaag jarig en daarom is het tijd om haar in het zonnetje te zetten. Want wie is de vrouw van prins Floris eigenlijk? Beau Monde is in de archieven gedoken.

Huwelijk en kinderen

Aimée Leonie Allegonde Marie Söhngen komt uit Amsterdam en studeerde na het gymnasium rechten in Leiden. Hier is ze ook haar prins op het witte paard, prins Floris, tegengekomen, de jongste zoon van prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Destijds wist ze uit de spotlight te blijven. Ze maakte haar koninklijke debuut pas tijdens de doop van prinses Amalia in 2004.

Op 25 februari 2005 maken Aimée en Floris in Paleis Het Loo in Apeldoorn hun verloving bekend. Een feestelijke dag, want prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk maken op dezelfde dag ook hun verloving bekend. Op 20 oktober treedt het koppel in het huwelijksbootje en zien we hoe Aimée, gehuld in een prachtige witte jurk, haar liefde met prins Floris bezegelt. Prinses Aimée en prins Floris hebben inmiddels drie kinderen: dochter Magali (2007), dochter Eliane (2009) en zoon Willem-Jan (2013). Het gezin woont in Voorschoten.

Prinses Aimee en prins Floris. Beeld: BrunoPress

Werkzaamheden

Van 2010 tot en met 2015 was de prinses werkzaam voor de ANWB, op de afdeling marketing en sales op het hoofdkantoor in Den Haag. Daarvoor werkte ze bij een bank en bij Pon Holdings BV, wederom op de afdeling marketing en communicatie. Waar prinses Aimée op dit moment werkzaam is, is niet bekend.

Wel zien we haar weleens aan het werk als vrijwilliger bij NLDoet. Net als prinses Beatrix en andere Oranjes helpt de echtgenote van prins Floris mensen en bedrijven door het hele land. Van honden knippen tot verven of ploeteren in de tuin: de prinses draait haar hand er niet voor om. Ook zien we haar vaak bij Koningsdag. Hier straalt ze vaak aan de zijde van haar echtgenoot met haar bruine lokken en prachtige outfits. We wensen haar een fijne verjaardag vandaag!

Prinses Aimée en prins Floris met dochters Magali en Eliane, tijdens de doop van Eliane in 2010. Beeld: BrunoPress
Pinsessen Aimée, Mabel en Máxima schuilen voor de regen op Koninginnedag, Wemeldinge in 2010. Beeld: BrunoPress
Prinses Aimée in koninklijk blauw gehuld voor Koninginnedag in Rhenen, 2012. Beeld: BrunoPress
Prinses Aimée en prinses Beatrix helpen mee bij NLDoet in 2016. Beeld: BrunoPress

We hopen dat tijdens Koningsdag 2022 weer groots uitgepakt kan worden en álle royals weer van de partij kunnen zijn voor meer kiekjes zoals deze!

Prinses Aimée en prins Floris in Zwolle tijdens Koningsdag 2016. Beeld: BrunoPress

Bron: Blauw Bloed, Koninklijk Huis | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook