Naar bloemetjes: hier kun je Queen Elizabeth ‘ruiken’

Het aroma heeft veel weg van bloemetjes, elegantie en... een koninklijke tea party.

Lees ook

We kunnen Queen Elizabeth uittekenen in een matching mantel, jurk en hoed. Zo zien we haar steevast bij koninklijke gelegenheden en ook haar wassenbeeld gaat zo gekleed. Wil je meer dan alleen een glimp opvangen? In Madame Tussauds in Blackpool krijg je er nu een extra beleving bij, en kun je de Queen zelfs ruiken. Eh, wat?

Lelietjes-van-dalen

Om een bezoek aan de Queen nog specialer te maken, is er voor het museum een unieke geur ontwikkeld die gebaseerd is op de koningin en haar levensverhaal. De geur heeft de toepasselijke naam 'Palace Breeze' gekregen en is bedacht door AromaPrime. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor de geuren bij historische paleizen en attracties. Je kunt dus wel stellen dat ze er een neus voor hebben.

De geur is helemaal geïnspireerd op Queen Elizabeth en daadwerkelijk alles is uitgedacht. Zo kunnen gasten hints van lelietjes-van-dalen ruiken, de favoriete bloemen van Hare Majesteit. Ook andere bloemen kun je herkennen, zoals de geur van azaleas (een favoriet van de graaf van Wessex) en van de Tudor-roos.

Geur van een tea party

Met de geur die langzaam je neus binnendringt, krijg je het gevoel alsof je rondwandelt in Buckingham Palace, laat een woordvoerder weten. Door de herkenbare ingrediënten die te ruiken zijn, lijkt het net alsof je in de aanwezig bent van de echte royals. Volgens Liam R. Findlay, een Scene Consultant bij AromaPrime, is de aroma geïnspireerd op de elegantie van koningin Elizabeth en Buckingham Palace. Van de geur van een tea party (bloemen, thee en cake) tot de elegantie en vorstelijkheid van de Queen: alles zal te ruiken zijn als je de ruimte binnentreedt. Of de geur echt klopt weten we natuurlijk niet, maar mocht je dolgraag een royal willen ruiken, dit is je kans!

Lees ook:

Dít zijn de favoriete geuren van koningin Elizabeth

Dit was het parfum dat prinses Diana droeg op haar trouwdag

Bron: RoyalCentral | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook