Wil je proeven: plant-based pizza in de Amsterdamse Pijp

Authentiek Italiaans in een heel nieuw jasje!

Lees ook

Echt Italiaans zoals je het niet eerder hebt geproefd! Bij Mastino in Amsterdam eet je kleurrijke en creatieve pizza's die ook nog eens 100% plantaardig zijn.

Meestal heb je niet veel te kiezen als het op vegan pizza aankomt. Een ietwat kale marinara of een Amerikaanse bezorgpizza, that's it. Dat zit wel anders bij Mastino, een knus Italiaans eettentje in de Amsterdamse Pijp. Je eet er steenovenpizza's met een knapperige bodem, romige vegan kazen en unieke ingrediënten als paarse bloemkool, bietenpesto en plantaardige salami. Of je nou fulltime vegan eet of gewoon een keertje een plant-based pizza wilt proberen, het menu biedt zóveel smaakvolle opties dat het niet makkelijk is om te kiezen.

Beau Monde tipt in ieder geval The Big 4 (want waar anders vind je een vegan vierkazenpizza?!) en de Alleria, met geroosterde groente, basilicumcrème en mozzarella van amandelen en van linzen. Maar ook wij moeten een keertje terug om de rest uit te proberen…

Novella, de Italiaanse eigenaresse van Mastino, legt uit dat haar pizza's niet zwaar op de maag vallen doordat al het gist uit het deeg is verdwenen. En dat is maar goed ook, want zo houden we ruimte voor een van onweerstaanbare toetjes. Ook uit de dolci is het lastig kiezen. Vegan tiramisu, cantuccini, cannoli gevuld met room van cashew en kokos of, voor wie het nog op kan, een heuse chocolade-pizza.

Liefhebbers van vegan pizza weten dat Mastino al een tijdje in Amsterdam gevestigd is (ze waren de eerste die echt Italiaanse, plantaardige pizza naar Nederland brachten!) maar kortgeleden hebben het pand en het menu een upgrade gekregen. Schuif aan bij de eetbar (en kijk met eigen ogen hoe je pizza de oven in wordt geschoven) of bestel online om je pizza af te halen of te laten bezorgen en 'm thuis op te smikkelen.

Ook voor een goede kop caffé Italiano met een brownie of een glas wijn met een borrelhapje kun je terecht bij Mastino. All vegan, net als de rest van het menu. Volg je maag naar dit leuke, auberginekleurige pandje om de hoek van het Sarphatipark en proef het zelf! www.mastinoveganpizza.com

Eigenaresse Novella

Beeld: Mastino

Laatste nieuws

Zie ook