Waarom iedereen het over de broek van prins William heeft

De hertog laat zien dat kleding nog prima een tweede ronde mee kan.

Lees ook

Voor de prestigieuze Earthshot Prize schitterden prins William en Duchess Kate op de groene loper. Toch is het niet alleen de prachtige paarse jurk van Kate die voor verbazing zorgt. Ook prins William heeft alles uit de kast getrokken, en dat is goed te zien!

Tweede ronde

De Earthshot prijzen worden vergeleken met de 'eco Oscars' en daarom deed iedereen hun best om er goed én ecologisch verantwoord uit te zien. Voor de gelegenheid koos duchess Kate voor een lila avondjapon die al tien jaar in haar kast hangt. Ook prins William heeft iets gekozen wat hij in zijn garderobe had hangen, maar dat schijnt nóg ouder te zijn.

De zwarte pantalon – die de hertog van Cambridge fashionable combineert met een zwarte turtleneck en een groen, fluwelen jasje – is namelijk al twintig (!) jaar oud. Ook het jasje heeft een tweede leven gekregen, want twee jaar geleden droeg de prins dit naar een gala. Deze keer niet met een klassiek overhemd en bowtie, maar met een casual turtleneck.

Prins William laat hiermee goed zien veel kleding nog prima een tweede ronde mee kan. Vooral als je nog genoeg leuks in je kast hebt liggen. Iets wat je als prins en prinses, met alle evenementen en feestelijke gebeurtenissen, waarschijnlijk wel hebt.

Prins William en hertogin Kate op de groene loper

Niets nieuws kopen

Het is overigens geen toeval dat de hertog en hertogin iets kiezen uit hun eigen collectie, want alle gasten werden opgedragen om niets nieuws te kopen voor het evenement. Hier gaven ze dan ook massaal gehoor aan. Zo schitterde actrice Dame Emma Thompson in een smaragdgroen pak van Stella McCartney uit 2018 en Emma Watson in een jurk dat gemaakt is van tien oude trouwjurken. De awards staan helemaal in het teken om de meest urgente klimaatproblemen op te lossen, en het verminderen van afval behoort tot een van de grootste problemen. Een gepaste dresscode dus!

Bron: Honey | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook