Nog even over de jurk waarin Emma Watson de royals ontmoette

De actrice droeg een jurk van ontwerper Harrison Reed, die een eigentijdse variant van zijn showstuk uit lente/zomer 2022 heeft gemaakt.

Lees ook

De groene loper werd zondagavond uitgerold voor de prestigieuze Earthshot Prize en bekende celebs en royals trokken alles uit de kast om er op hun paasbest uit te zien. Zo ook actrice Emma Watson, die een wel heel bijzondere creatie droeg.

Eigentijdse versie

Als prins William je vertelt dat je niets nieuws mag kopen voor het evenement, dan kom je natuurlijk niet in je alledaagse kloffie. Waar veel gasten hun avondkleding upcycleden – zoals de hertog en hertogin dit ook deden – gooide de actrice het over een hele andere boeg. Zij vroeg namelijk het advies van ontwerper Harris Reed, die een eigentijdse versie maakte van zijn alom geprezen jurk uit de lente/zomer collectie van 2022.

Voor de speciale Earthsot Prize sloeg Reed de handen ineen met Oxfam en maakte hij een jurk van gedoneerde oude trouwjurken. En dat zijn er niet één of twee, maar een stuk of tien trouwjurken. De jurk was dus speciaal ontworpen voor Emma. Iets wat Reed een 'enorme eer vond', liet hij weten op zijn social media.

Asymmetrisch, kant en tulle

Emma Watson in de creatie van Harrison Reed

Emma droeg een witte asymmetrische top, met delicaat kanten details rond de schouders. De rok was gemaakt van tulle en liep tot de grond. De jurk was bijna volledig rugloos. Ze maakte de look af met een zwarte flared broek en opvallende sieraden, afkomstig van Reed en zijn samenwerking met sieradenmerk Missoma. Wat staat het haar goed!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook