Prinses Charlene en haar favoriete accessoire

Ook dochter Gabriella is fan!

Lees ook

Prinses Charlene kunnen we, sinds ze haar lange lokken heeft afgeknipt, uittekenen met een Franse (of Monegaskische?) baret. De prinses weet als geen ander hoe je dit herfstige accessoire het beste kunt combineren en doet dit met een bepaalde je ne se quoi waar menig Français jaloers op is. Notitieboekjes en pennen gereed, want we zetten haar mooiste looks op een rijtje!

Een gouden combinatie blijft natuurlijk zwart met rood. Door de zwarte details en leren accenten op de revers en mouwen valt alles mooi samen. Een goede outfit waar je altijd op terug kan vallen, iets wat prinses Charlene ook weet.

Prinses Charlene straalt in zwart en rood tijdens Thanksgiving, in 2020. Beeld: BrunoPress

Bij het Sainte Devote-ceremonie van 2021 kiest de prinses voor een iets statigere look. Door de zwarte baret met kant te combineren, ziet het geheel er chiquer uit. In combinatie met de zwarte jas mét roze accenten krijg je weer een outfit dat staat als een huis. Magnifique!

Prinses Charlene en Prins Charles tijdens een Sainte Devote-ceremonie, in 2021. Beeld: BrunoPress

Iets meer casual en met een pop of colour: op hetzelfde Saint Devote-ceremonie kiest de prinses op een ander moment voor een iets rustigere outfit. Toch laat ze hiermee zien hoe krachtig een outfit kan worden als je met kleuren speelt. Zo draagt de prinses een zwarte jas, zwarte jurk, zwart mondkapje, zwarte zonnebril… en een fuchsia baret. De kers op de taart, als je het ons vraagt.

Prinses Charlene bij Sainte Devote-ceremonie in 2021. Beeld: BrunoPress

Zo moeder, zo dochter. Want ook dochter Gabriella is met het Franse accessoire gespot. Tijdens de viering van de nationale feestdag in Monaco droeg de kleine meid van top tot teen rood. De rode baret maakt de outfit helemaal af.

Prinses Gabriella straalt in kleurrijk rood tijdens een viering van de nationale feestdag in 2019. Beeld: BrunoPress

Dat prinses Charlene groot fan is van de baret, hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Met haar verfijnde stijl inspireert ze ook andere royals en verschijnen er regelmatig knappe prinsessen en koninginnen met een baret op hun hoofd. Zo upcycelde Maxima haar rode baret van 2008, en droeg hem opnieuw tijdens Koningsdag 2018 in Groningen. Met haar lok voor haar gezicht, krijgt het geheel een speels effect.

Koningin Maxima tijdens Koningsdag in Groningen, 2018. Beeld: BrunoPress

Ook de hertogin van Sussex is al meerdere keren gezien met een baret op haar hoofd. De ene keer uitgesproken, met veel kant en veren. De andere keer weer simpel en tijdloos, zoals tijdens het bijwonen van een dienst bij Westminster Abbey. Gecombineerd met een strakke jurk met boothals, zoals alleen Meghan dat kan.

Hertogin van Sussex laat zien hoe tijdloos een baret kan zijn, in 2018. Beeld: BrunoPress

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook