Verrassend: deze royal babynaam is het meest populair in het Verenigd Koninkrijk

Deze naam stoot George van zijn troon...

Lees ook

We kunnen veel inspiratie vinden bij de royals. Voor onze garderobe, maar ook voor babynamen. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn er duidelijk veel liefhebbers: er zijn daar een hoop koninklijke namen te vinden in de lijst met meest populaire babynamen van 2020. Ach, what's in a name!

Koninklijke namen

In de lijst met babynamen in het Verengd Koninkrijk pronken een hoop nieuwe namen, en veel daarvan zijn overduidelijk geïnspireerd op de royal family. Zo staat Archie – de zoon van prins Harry en hertogin Meghan – voor het eerst in de top tien van populaire babynamen. Volgens de onderzoekers was hier overigens een logische verklaring voor: “Archie verscheen voor het eerst in de top tien van jongensnamen, veel gekozen door jonge moeders en vanwege de overduidelijke koninklijke link.”

Wat wel ironisch is, is de naam die gezakt is op de lijst door deze nieuwkomer. De naam van prins Charles, de opa van Archie, stond sinds 2005 in de top tien, weliswaar met de naam Charlie. Met de komst van Archie is Charlie officieel uit de top tien gestoten. Ook andere leden van de royal family zijn een grote inspiratiebron geweest. Zo staat de naam George – de zoon van prins William en hertogin Kate – op de tweede plaats, onder Oliver. Harry staat op nummer acht. Arthur – de naam van de zoon van Pippa Middleton, de zus van Kate – staat op nummer drie, en Jack – de naam van de man van prinses Eugenie – staan op de tiende plaats.

Ook in de lijst met meisjesnamen zijn er veel koninklijke invloeden te merken. Zo staan Isla en Mia in de top tien, en toevallig zijn dat ook de namen van de achterkleinkinderen van koningin Elizabeth. Zo is Isla het tweede kind van Peter Phillips en zijn ex-vrouw Autumn, en noemde Zara Tindall en haar man hun eerste dochter Mia. Een andere naam die hoog in de rang staat is Amelia. Ook dit is te linken aan de royal family want dat is de naam van Lady Amelia Windsor. Weliswaar is ze de 43e in de lijn van opvolging voor de Britse troon, maar op social media is de Lady een heuse ster.

Zien we volgend jaar een hoop Lili's, Sienna's, Lucassen en Augusts terug in de lijst?

Bron: People.com | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook