Schoonheid en stijlvol: de mooiste looks van Grace Kelly

Grace Kelly is een stijlicoon pur sang.

Grace Kelly was actrice, prinses, moeder en bovenal een waar stijlicoon. In 1956 werd ze zelfs benoemd tot de best geklede vrouw ter wereld, en ook nu is ze een inspiratiebron voor velen. Daarom zetten we de mooiste looks van haar op een rijtje.

Prinses Grace

Grace Kelly heeft haar acteerdebuut gemaakt in de film Fourteen Hour, in 1951. Toen was ze 22 jaar. Vier jaar later, in 1955, kreeg ze een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. Een jaar later, in 1956 speelde Grace in High Society, wat achteraf haar laatste film bleek te zijn. Rond die tijd ontmoette ze namelijk prins Reinier III van Monaco, en al snel waren de twee onafscheidelijk. Door het huwelijk in 1956 moest ze haar succesvolle carrière als actrice aan de wilgen hangen en plaats maken voor het leven als prinses van Monaco. Hun liefde werd bezegeld met de komst van drie kinderen, Caroline, Albert II en Stéphanie.

Helaas kwam in 1982 haar leven tot een tragisch einde, toen ze op 52-jarige leeftijd een beroerte kreeg. Op dat moment was ze aan het rijden en verloor ze de controle over het stuur met als gevolg dat de auto in het ravijn belande. De dag later overleed ze in het ziekenhuis van Monaco. Dochter Stéphanie zat bij haar in de auto, maar zij overleefde het ongeluk wel.

Als actrice en als prinses werd de onnavolgbare stijl van Grace Kelly wereldwijd bejubeld. Niet voor niets dus dat ze in 1956 benoemd werd tot best geklede vrouw ter wereld. Haar natuurlijke schoonheid en ongekende stijl zorgden ervoor dat ze tot op de dag van vandaag nog steeds gezien wordt als een grote inspiratie. Daarom zetten wij een paar van haar mooiste looks op een rijtje.

Grace Kelly in haar jonge jaren. Beeld: Brunopress
Grace Kelly in de beginjaren van haar carrière. Beeld: Brunopress
Grace Kelly bij de Oscars, in een prachtige lange jurk. Beeld: Brunopress
Prinses Grace, prins Reinier en prinses Stephanie in 1967. Beeld: Brunopress
Prinses Grace, prins Reinier, prins Caroline en prins Albert bij aankomst in Dublin, in 1961. Beeld: Brunopress
Het koninklijke gezin, met prinses Grace als stralende middelpunt. Beeld: Brunopress.
Een lieve foto van prinses Grace en prins Reinier III. Beeld: Brunopress

Bron: JAN Magazine | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws