Queen Elizabeth slaat prijs af: ‘Daar ben ik nog niet oud genoeg voor’

Heerlijk! Queen Elizabeth laat weer eens horen dat ze nog lang niet klaar is om achter de geraniums te zitten.

Lees ook

Ook dertig jaar na de pensioenleeftijd voelt Queen Elizabeth zich nog een jong bloempje. Deze week bedankte de koningin vriendelijk voor de prijs van Oldie of the Year omdat ze vond dat ze nog niet bij de doelgroep hoorde.

Oldie of the Year

Speciaal voor Queen Elizabeth lag er een trofee klaar tijdens de 'oudje van het jaar'-verkiezingen, maar Her Majesty besloot de prijs niet in ontvangst te nemen. Auteur Gyles Brandreth, voorzitter van de prijsuitreiking, schreef naar Buckingham Palace of hij de Queen de prijs mocht aanbieden. Dit verzoek werd echter 'vriendelijk maar nadrukkelijk afgewezen' omdat Elizabeth meende dat ze 'niet voldeed aan de voorwaarden.'

Zo oud als je je voelt

“Hare Majesteit gelooft dat je zo oud bent als je je voelt”, schreef Tom Laing-Baker, de privésecretaris van de Queen, in antwoord op Brandreth. “Daarom meent de Queen dat ze niet voldoet aan de relevante vereiste om de prijs in ontvangst te nemen en hoopt ze dat u een meer waardige ontvanger kunt vinden.”

Beeld: BrunoPress

Vorige week haalde Queen Elizabeth juist de krantenkoppen doordat ze voor het eerst sinds een blessure 17 jaar geleden weer gezien werd met een wandelstok. Maar hoewel de Majesteit ook een dagje ouder wordt, blijft er nog altijd één hand vrij voor een bosje bloemen. Koninklijk fotograaf Chris Jackson, die regelmatig met de Queen meegaat op pad, schrijft op Instagram: “Afgaande op de energie die ik bij haar zag tijdens de afgelopen activiteiten, zou ik zeggen dat ze zich een jaar of vijftig voelt!”

Hertogin Camilla

Grappig genoeg was hertogin Camilla – 21 jaar jonger dan haar schoonmoeder – wel van de partij bij de uitreiking van de Oldie of the Year awards. Ze ging niet met de prijs naar huis, maar hield na de uitreiking wel een korte speech en poseerde met de winnaars.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook