Hertogin Kate lacht hartelijk om koninklijke blunder

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Lees ook

Een ongemakkelijk moment bij het Taking Action on Addition-evenement gisteren, waarbij Kate Middleton aanwezig was. Gelukkig kon de hertogin van Cambridge er wel om lachen.

Hare Koninklijke Hoogheid

Tijdens het Taking Action on Addition-evenement stond het duo Ant en Dec paraat om gasten voor te stellen, waaronder de hertogin van Cambridge. Tijdens het voorstellen van Kate, maakte Declan Donelly – beter bekend als Dec – de fout om de hertogin Her Majesty te noemen. Hij zei namelijk tegen zijn gasten: “Binnenkort horen we van Hare Majesteit, of beter gezegd Hare Koninklijke Hoogheid.”

De Majesteit-titel is alleen voorbehouden aan de vorst en dat is natuurlijk Queen Elizabeth. Kate, die op de eerste rij zat, kon de verwarring wel begrijpen en moest meteen lachen. Dec probeerde zijn fout nog te herstellen en voegde er snel aan toe: “Ik heb je zonet gepromoveerd, nogal voorbarig”. Dec zag er toen de humor wel van in en maakte zijn speech af: “Het overkomt mij niet. We zullen binnenkort van Hare Koninklijke Hoogheid horen.”

Voor de gelegenheid droeg Kate een rode jurk met coltrui en plissérok. Beeld: BrunoPress

Aanspreekprotocol

Kate Middleton draagt de aanspreektitel Hare Koninklijke Hoogheid, een titel die wordt gegeven aan vooraanstaande leden van de koninklijke familie. Prins Charles, hertogin van Cornwall en prins William hebben 'm bijvoorbeeld ook. Prins Harry en de hertogin van Sussex moesten hun Royal Highnesses laten vallen toen ze opstapten als werkende royals.

Heb je het over Kate, maar niet direct tegen haar? Dan zeg spreek je dus over Her Royal Highness. Richt je je direct tot de hertogin? Dan begin je de eerste keer met Your Royal Highness, en spreek je haar vervolgens in het gesprek aan met ma'am. Die misser van Dec, wij gaan hem niet maken!

LEES OOK:
De ouderwetse titel die hertogin Kate nooit gebruikt

Hoe de naam & titel van hertogin Kate de komende jaren gaan veranderen

Koninklijk kniksje: hoe heurt het eigenlijk?

Bron: Honey, Tatler | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook